Op reis

Vertrekkers voor vertrekkers

09:41

Ben je van plan om te vertrekken of ben je net terug? Er zijn verschillende bijeenkomsten die dan interessant kunnen zijn. In het najaar komen vertrekkers samen om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Vertrekkersreünie

Voor even weer vertrekker – vertrekkers worden na thuiskomst meestal sneller dan ze willen weer volledig opgeslokt door werk, school en andere beslommeringen. Om het mooie gevoel van de reis niet te ver weg te laten zakken, organiseert de bemanning van Dixbay dé reünie voor zeilers die ooit een lange reis maakten, ongeacht in welk jaar.
De terugkerende vertrekkersreünie met een gemeenschappelijk diner, vindt dit jaar voor de zevende keer plaats in de oude binnenhaven van Enkhuizen en wel op zaterdag 19 oktober. Behalve het diner blijft de bijeenkomst verder prettig ongeorganiseerd. Met auto komen kan ook. Informatie en aanmelden voor de maaltijd kan via sydixbay@gmail.com

Vertrekkersdag Toerzeilers

Op 9 november organiseren de toerzeilers hun vertrekkersdag in Eemnes. Bedoeld voor zeilers die, in 2020 of 2021, voor een jaar of langer vertrekken met hun zeilboot (ook voor niet leden) voor een rondje Atlantic of een rondje wereld. Je kunt kennismaken met de vertrekkers die in hetzelfde jaar willen vertrekken, informatie uitwisselen en tips krijgen van teruggekeerde vertrekkers. Er is een volledig dagprogramma met lezingen, een forum en workshops. Voor het merendeel verzorgd door oud-vertrekkers. Na de vertrekkersdag zijn er ook nog vervolgworkshops (alleen voor leden) waarbij je elkaar weer kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen over de voorbereidingen.

De vertrekkersdag heeft een volledig dagprogramma van 9.30 uur tot 21.00 uur:

  • Droomverhaal* van teruggekeerde vertrekker.
  • Kennismakingsronde aan de hand van een powerpoint met van iedere deelnemer een foto van zijn/haar schip.
  • Lunch.
  • Twee workshoprondes (in oktober krijgt u een keuzeformulier toegestuurd en een forumronde voor vragen).
  • Borrel.
  • Diner.
  • Droomverhaal* twee van een teruggekeerde vertrekker.
    *De twee droomverhalen gaan over een rondje Atlantic en over een rondje wereld.

Verdere informatie en de mogelijkheid om uit de workshops te kunnen kiezen volgt in de 2e helft van oktober.
Kosten: 80 euro per persoon (inclusief lunch, diner en koffie/thee bonnen).
Meer informatie vind je hier 

Zeilen vertrekkersdag

Sta je op het punt Nederland te verlaten voor een langere zeiltocht in buitenlandse wateren? Dan ben je van harte welkom op de Zeilen Vertrekkersdag op 28 maart in Enkhuizen. Het doel van de dag is het leren kennen van medevertrekkers en het uitwisselen van informatie. De kosten bedragen 40 euro per persoon (kinderen gratis). Dit bedrag is inclusief een uitgebreide lunch en een borrel. Wil je je alvast aanmelden voor deze dag, dan kan dat door een mailtje naar info@zeilen.nl te sturen (ovv Vertrekkersdag 2020). Tot ziens!

(c) Foto’s: Eric van den Bandt

Tags: , , Last modified: 18 maart 2021
Sluiten