Reisverhalen

Verslag Vertrekkersdag – ‘Leven van de wind en liefde’

23:38

Vertrekkersdag ZeilenVerslag Vertrekkersdag – Wat neem je mee aan kleding? Hoe is het om langere tijd met kinderen de wereld rond te zeilen? Hoe kan je je verzekeren als solozeiler en waar laat je onderweg je afval?Wat neem je mee aan kleding? Hoe is het om langere tijd met kinderen de wereld rond te zeilen? Hoe kan je je verzekeren als solozeiler en waar laat je onderweg je afval?

Het waren maar enkele vragen die zaterdag werden gesteld tijdens de door Zeilen georganiseerde Vertrekkersdag, die werd gehouden bij de 100-jarige Koninklijke watersportverening Loosdrecht. Een grote groep zeilers kiest binnenkort het ruime sop voor een reis van minimaal een jaar, maar in sommige gevallen voor onbepaalde tijd. ”Onderweg leven we van de wind en de liefde,” aldus Martin Prins die op 12 juni om 12.00 uur exact zal vertrekken met zijn partner.

Onder de vertrekkers ditmaal opmerkelijk veel jonge gezinnen, maar ook diverse solozeilers. In Zeilen 5/2012 binnenkort een uitgebreid overzicht van alle vertrekkers en hun schepen.

Tekst Eric van Staten
Fotografie Yvonne Ransijn/ FotoBank NH.

Tags: , Last modified: 15 juli 2021
Sluiten