Bestemmingen

Frisse vaarwijzer voor de Engelse Oostkust

16:21

In onze vaste rubriek ‘Lezen Kijken Doen’ in het aprilnummer van Zeilen bespraken we de nieuwe druk van de vaarwijzer voor de Engelse Oostkust. Door een drukfout is daar helaas een deel van de tekst weggevallen. Daarom hierbij nogmaals de boekbespreking.

Dichtbij

Voor vele zeezeilers is Engeland een logische bestemming. Het is dichtbij, je bent er zo en je bent ook zo weer terug. Gelukkig heeft de Engelse oostkust meer te bieden dan alleen niet zo inspirerende Lowestoft. Anje Valk schreef een vaarwijzer voor de oostkust van North Forelandin het zuiden tot Berwick-upon-Tweed bij de Schotse grens. Bijna zes jaar na de laatste druk ging de auteur weer op pad om te onderzoeken wat er allemaal veranderd is bij de westerburen. Ze trok er vijf weken op uit in haar omgebouwde camperautootje om alle plaatsjes eens goed onder de loep te nemen. En dat is gelukt.

het werd tijd om de boel eens flink af te stoffen

– Anje Valk, Auteur

(c) Phil Champion/CCL

Veel nieuwe havens

Voor de zeilers die graag naar Londen willen is er een hoop toegevoegd waaronder informatie over marina’s die goedkoper zijn dan het beroemde St. Katherine Dock, maar ook met het openbaar vervoer prima toegang geven tot hartje Londen. En had je ooit al van het plaatsje Seaham gehoord? Het kleine handelshaventje ten zuiden van Newcastle-upon-Tyne is vrij onbekend bij de Nederlanders, maar is zeker een bezoekje waard en heeft nu eindelijk een kleine marina waardoor dat ook goed mogelijk is. Naast deze toevoegingen zijn er nog andere parels in de vaarwijzer opgenomen. Ook is het stuk over de reisvoorbereiding flink uitgebreid en gemoderniseerd. Want, zoals Valk zelf aangeeft, “het werd tijd om de boel eens flink af te stoffen.”

Vaarwijzer De Engelse oostkust – Anje Valk – Hollandia – ISBN 9789064106422 – 39,99 euro

Tags: , , Last modified: 22 april 2021
Sluiten