Nieuws

Sander Bakker ligt op stootgaren

Vanmiddag wordt de nieuwe Bénéteau Figaro van Sander Bakker gedoopt in IJmuiden. Het schip waarmee Bakker gaat deelnemen aan het Franse Figaro-wedstrijdcircuit. Bakker ligt direct 'op stootgaren', zoals dat in de beroepsvaart zo mooi heet; klaar om uit te varen, want hij vertrekt dit weekend nog naar St. Malo in Frankrijk.

14:44

Vanmiddag wordt de nieuwe Bénéteau Figaro van Sander Bakker gedoopt in IJmuiden. Het schip waarmee Bakker gaat deelnemen aan het Franse Figaro-wedstrijdcircuit. Bakker ligt direct ‘op stootgaren’, zoals dat in de beroepsvaart zo mooi heet; klaar om uit te varen, want hij vertrekt dit weekend nog naar St. Malo in Frankrijk. Daar verschijnt hij samen met Marten Jan Ringers aan de start van de eerste Figaro-wedstrijd, een doublehanded race om de kop van Bretagne.


De laatste weken waren hectisch voor Bakker. De boot werd met vertraging afgeleverd door de Franse werf. De zeilen bleven tot vandaag in een douanedepot hangen. Geen optimale voorbereiding, maar Sander is niet iemand die zich snel uit het veld laat slaan. Zijn credo luidt niet voor niets ‘Het komt wel goed’. Dat optimisme heeft hij ook hard nodig, nu er nog steeds geen hoofdsponsor is voor zijn project. De boot heeft hij daarom frisse Nederlandse kleuren gegeven: oranje, rood, wit, blauw. ‘Ik vaar nu dus letterlijk en figuurlijk voor Nederland,’ aldus Bakker.

(foto: www.sanderbakker.nl)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten