Nieuws

Formule 1 sfeer bij prijsuitreiking Texel

Hans Bousscholte en Ruurd Van Wieren startten zaterdag 5 juni op hun nieuwe boot, Eagle 20 carbon, in de 27ste Zwitserleven Ronde om Texel. Hun doel; line honours binnen halen. Resultaat: na 2 uur en 41 minuten kwamen zij als eerste over de finishlijn.

12:55

 Wilko Gijsbertsen


Hans Bousscholte en Ruurd Van Wieren startten zaterdag 5 juni op hun nieuwe boot, Eagle 20 carbon, in de 27ste Zwitserleven Ronde om Texel. Hun doel; line honours binnen halen. Resultaat: na 2 uur en 41 minuten kwamen zij als eerste over de finishlijn.
 
Bouscholte: ” Het was tot het laatste moment erg spannend, want de vaste (Puertoricaanse) trainingspartners van Mitch Booth en Herbert Dercksen zaten ons op de hielen. Bij het Molengat was het verschil nog maar vijfhonderd meter. We hebben echt moeten knokken om de voorsprong vast te houden. Het was erg spannend en mooi. Uiteindelijk konden we zelfs weer een beetje uitlopen.” De mannen finishten in 2 uur en 41 minuten. Vlak daarachter kwamen Enrique Figueroa en Jorg Hernandez uit Puerto Rico en het Engelse team Simon Northrop en Matt Young binnen. Beiden teams voeren op een Tornado.



Het record, dat al op naam van Bousscholte (2.30.39) staat, is niet verbroken. “Het maakt me ook niet zoveel uit. Leuk is het altijd, maar het record staat toch al op mijn naam. Misschien volgend jaar, als we de boot een stuk beter kennen. Hij kan namelijk nog veel harder,” aldus Bousscholte. Zij gaan verder met de ontwikkelingen van de boot en gaan veel lange wedstrijden varen dit jaar, waaronder een rondje Isle of Wight en Tiengemeten.


Bouscholte en Van Wieren werden groots gehuldigd. Hans: “Het leek wel een soort Formule 1 prijsuitreiking. Het promotieteam fungeerde als ‘pitspoezen’ en de champagne vloeide rijkelijk. Echt een heel bijzondere ervaring om opeens voor duizenden mensen zo in het zonnetje te worden gezet.”


Mitch Booth en Herbert Dercksen wonnen het Rondje Texel op handicap gewonnen. De gouden plak leek echter nog heel even uit hun handen te glijden, want het wedstrijdcomité was ervan overtuigd dat ze 3 minuten te vroeg over de startlijn heen zeilden. Herbert; “Wij wisten zeker dat we niet te vroeg waren. Het comité had op de startnummers moeten letten en niet op de zeilnummers, want er zeilden meer mensen met 02 in de zeilen. Maar uit de videobeelden is ook nog gebleken dat wij het niet waren. De boot die wel te vroeg gestart is blijft onbekend, maar hij heeft geen rol gespeelt in de top van het klassement. Ik ben heel blij dat we nu een keer samen hebben gewonnen. In 1994 haalde ik de line-honours samen met Peter Boog in de Tornado en nu, 10 jaar later eindelijk mijn tweede overwinning.” Mitch en Herbert gaan weer verder met de laatste voorbereidingen voor de Spelen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten