Nieuws

Bayer CropScience sneuvelt

De aanhoudende tegenwind heeft een nieuw slachtoffer geëist in de Challenge Mondial Assistance, de race voor ORMA trimarans van Cherbourg, om het Iberische Schiereiland, naar Rimini aan de Italiaanse Adriatische kust. Gisteren verspeelde Bayer CropScience de mast...

11:34

De aanhoudende tegenwind heeft een nieuw slachtoffer geëist in de Challenge Mondial Assistance, de race voor ORMA trimarans van Cherbourg, om het Iberische Schiereiland, naar Rimini aan de Italiaanse Adriatische kust. Gisteren verspeelde Bayer CropScience de mast.


(foto: www.bayer-voile.com / Yvan Zedda)
Ten tijde van het incident lag Bayer CropScience op een zwaar bevochten tweede plek. Schipper Jean Maurel verteld via de radio: ‘We hakten tegen 20 knopen wind in, met een gereefd grootzeil en klein voorzeil in een korte golfslag. Plotseling viel de mast naar lij, we hebben geen idee wat de oorzaak kan zijn.’ De mast knakte in tweeën en nam in zijn val de eerste anderhalve meter van de stuurboord drijver mee.


Bayer CropScience zal naar verwachting onder noodtuig Sicilië of het vaste land van Italië aanlopen, al kan een gebrek aan dieselolie de uitwijkmogelijkheden aanzienlijk beperken.


Van de 12 gestarte tri’s zijn er inmiddels vier uitgevallen. Fonica sloeg om, Gitana X brak een steekzwaard en Belgacom en Bayer CropScience verloren de mast.


Met minder dan 250 mijl te gaan leidt Franck Cammas’ Groupama de vloot naar het noordwesten, gevolgd door Banque Populaire en Géant.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten