Nieuws

3 AC-boten waaien van bok

Vannacht woei een onverwachte storm over de haven van Marseille. 3 van de 6 ACC-boten die daar op de kant staan na afloop van een opwarmwedstrijd voor de America's Cup van 2007 waaiden van de bok. De schade is enorm…

15:13

(www.americascup.com)

Vannacht woei een onverwachte storm over de haven van Marseille. 3 van de 6 ACC-boten die daar op de kant staan na afloop van een opwarmwedstrijd voor de America’s Cup van 2007 waaiden van de bok. De schade is enorm…


Afgelopen week was het water van Marseille het strijdtoneel van een eerste serie wedstrijden voor America’s Cup syndicaten. De wedstrijd, een combinatie van match- en fleetraces, werd gewonnen door BMW Oracle Racing. De teams maakten zich op voor het vervoer van de boten naar Valencia, waar vanaf 4 oktober een tweede serie wedstrijden wordt verzeild. Vannacht gooide een door meteorologen onderschatte storm echter voor een aantal teams roet in het eten. Om omstreeks 3 uur vannacht waaiden de boten van BMW Oracle Racing, Team Alinghi en Emirates Team New Zealand van de bok. Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk.


(www.americascup.com)

De boot van en Emirates Team New Zealand is er waarschijnlijk het slechtst aan toe. De 25 ton zware NZL-82 viel met de bakboordzijde van de romp op een container. Teamchef Grant Dalton denkt niet dat de geperforeerde romp op tijd gerepareerd kan worden voor deelname aan de wedstrijdserie van Valencia. De tweede boot van het team is nog in Nieuw Zeeland.


Grant Simmer heeft hoop de Zwitserse SUI-64 wel op tijd te repareren. Vandaag zal het team de mast uitnemen en de boot klaarmaken voor transport richting de thuisbasis in Valencia. Daar zal de kiel gedemonteerd worden en de romp nauwkeurig onderzocht worden.


Chris Dickson, teammanager van BMW Oracle Racing, laat de tweede boot van het team raceklaar maken. De gehavende USA-76 kan volgens hem onmogelijk vlot gerepareerd worden. De kiel van de Amerikaanse boot veroorzaakte een kleine krater in de bestrating, toen USA-76 van de bok viel.


De boten van de andere drie teams, K-Challenge, Le Defi en Team Shosholoza liepen geen noemenswaardige beschadigingen op.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten