Actueel

Zestig multihulls, één badplaats

18:17

In de haven van La Grande-Motte worden momenteel maar liefst zestig catamarans en trimarans opengesteld voor publiek. Vanmorgen is namelijk de negende editie van de bootshow voor multihulls, Le Salon International du Multicoque, van start gegaan.

(c) International Multihull Boat Show.

Eens per jaar trekken internationale multihull-liefhebbers richting de Zuid-Franse badplaats om de nieuwste trimarans en catamarans te bewonderen. Potentiële kopers en fans kunnen gedurende de vijf dagen die de beurs duurt, negen wereldprimeurs ontdekken.

Erik van Kasteel van Zeilen is bij Le Salon International du Multicoque aanwezig: “Ik vind het hier onwijs bijzonder voor een bootshow. Je merkt dat het publiek uit echte liefhebbers bestaat. Ik denk dat dat er mede voor zorgt dat het hier aangenaam druk is. Daar komt bij dat de gemiddelde boot die hier ligt zo’n vijf ton kost.”

Van monohull naar multihull

Er komen steeds meer werven bij die multihulls bouwen. Ook merken die voorheen alleen monohulls leverden. Bijvoorbeeld Bavaria en Dufour Yachts. Dufour had eerder dit jaar al een eigen catamaranprogramma aangekondigd onder de voormalige oprichter Michel Dufour. “We hebben dit project ontwikkeld met de visie om een ​​elegante en comfortabele catamaran te combineren met uitstekende zeilcapaciteiten,” vertelde hij. Bavaria ligt deze editie met drie multihull-types in de haven van La Grande-Motte.

Booming

“Multihulls zijn echt booming. Dat merk ik hier zeker. Er worden echt zaken gedaan,” zegt Erik. “Wat ook heel gaaf is, is dat de Sodebo Ultim van Thomas Coville honderd meter bij me vandaan ligt. Wat een spectaculair ding is dat zeg!”

De grote vraag naar cruisers komt tot uiting in de stijlvolle nieuwe modellen die debuteren tijdens de show. Dit zijn bijvoorbeeld de Fountaine Pajot 42, de Bavaria Nautitech 47 Power cat, de Bali 4.1 en de nieuwe Leopard 50 die zijn Europese première beleeft.

Foto’s: (c) Erik van Kasteel

Omslagfoto: International Multihull Boat Show.

Tags: Last modified: 20 april 2018
Sluiten