Actueel

Vuurtorenlicht Brandaris brandt niet

10:08

De Brandaris
2008-06-18 19:20:00 TERSCHELLING - De vuurtoren op Terschelling wil niet meer uit. De lamp in de Brandaris brandt normaal gesproken alleen 's avonds en 's nachts, maar door een kapotte tandwielkrans schijnt de lamp nu 24 uur per dag. De tandwielkrans ging vorige week kapot en wordt deze week vervangen. Dat meldde Rijkswaterstaat Noord-Nederland in Leeuwarden woensdag. ANP PHOTO JAN HEUFF

Update: het vuurtorenlicht van de Brandaris doet het weer! Er bleek iets niet in orde te zijn met de stroomtoevoer naar de lamp toe. 

 

Het vuurtorenlicht van de Brandaris op Terschelling brandt niet meer sinds gisteren. Dit komt door een technisch gebrek. Er wordt aan gewerkt om het mankement vandaag te verhelpen.

Volgens verkeersleider Jan van Rees heeft de Brandaris nog niet eerder zo lang niet gebrand. Doordat er iets niet goed zit in de aansturing, werkt ook de reservelamp niet, zei Van Rees tegen Friese media. Hoe dit komt is nog niet bekend. Deskundigen van het vasteland moeten komen om het probleem op te lossen.

Eerdere problemen

De vorige keer dat het licht in de vuurtoren het niet deed, was in januari 2009. In 2014 was het probleem tegenovergesteld. Toen wilde het licht juist niet meer uitgaan.

 

Omslagfoto: Jan Heuff

Tags: Last modified: 15 januari 2018
Sluiten