Actueel

Het voortbestaan van Bavaria Yachtbau

16:55

Bavaria Yachtbau heeft afgelopen vrijdag voorlopig zelfbestuur aangevraagd en gekregen, zoals vermeld in hun eigen persbericht. Herstructureringsdeskundige Dr. Hubert Ampferl treedt toe tot het uitvoerend management en is aangesteld als interim beheerder. De werfactiviteiten zullen de komende maanden naadloos worden voortgezet. “In de huidige situatie zullen wij onze klanten de gebruikelijke hoge kwaliteit bieden,” zegt Erik Appel, Chief Operating Officer.

De hoogste prioriteit is nu om een nieuwe investeerder te vinden voor Bavaria. Tegen de achtergrond van de goede marktpositionering probeert Bavaria zowel strategische als financiële investeerders aan te spreken. De procedure is bedoeld om operaties op een solide financiële basis te zetten. De eerste operationele herstructeringsstappen, zoals de introductie van duidelijke organisatiestructuren in de productie, zijn al geïmplementeerd. Deze activiteiten zullen consequent worden voortgezet.

De bedrijfsleiding is in functie. De bedrijfsactiviteiten, productie en opleveringen gaan op dit moment gewoon door. Het verzoek om insolventie heeft uitsluitend betrekking op Bavaria Yachtbau.

Dealer van de Benelux

Jansma Jacht is dealer van de Benelux voor de Bavaria zeil-, motorboten en catamarans. De dealer zegt in een eigen persbericht dat de garantie van de Bavaria intact blijft. Zij hebben bij de levering van een boot de verantwoordelijkheid om garantiezaken af te wikkelen. Jansma Jacht is niet afhankelijk van Bavaria in deze situatie. Het dealerschap van Bavaria is een onderdeel van de bedrijfsactiviteiten van Jansma Jacht. De bemiddeling bij de verkoop van alle merken zeil- en motorboten is ook één van hun kernactiviteiten. De dealer vertrouwt erop dat het oorspronkelijke ‘Bavaria Yachtbau-DNA’ door de mogelijk nieuwe investeerders volledig wordt gerespecteerd en gaat ervan uit dat er binnen afzienbare tijd een investeerder wordt gevonden voor de werf en het bedrijf op een solide basis verder kan.

40.000 boten

Bavaria Yachtbau is in 1978 opgericht en behoort tot de marktleiders in de jachtbouw. De werf heeft ongeveer 40.000 boten geproduceerd tot nu toe en daarmee een behoorlijke bijdrage geleverd aan de watersport. Bij de Duitse botenbouwer zijn zo’n 600 mensen in dienst.

 

Tags: Last modified: 30 april 2018
Sluiten