Actueel

Bavaria Yachtbau is failliet

14:25

Bavaria Yachtbau

Bavaria Yachtbau is officieel failliet verklaard door de Rechtbank in Duitsland. Hiermee komt voorlopig een einde aan het bestaan van de grote botenbouwer uit Giebelstadt. Bavaria kon zijn schulden niet meer betalen en moest daarom het faillissement aanvragen.

De Duitse werf heeft lange tijd veel te veel schulden op de balans gehad. De leningen zouden uit enkele honderden miljoenen euro’s bestaan. Onder andere de dure aankoop van de Franse catamaranwerf Nautitech, nu Bavaria Catamaran, in 2014 en de jarenlange verliezen zijn oorzaken van de slechte cijfers. Eerder wist het watersportblad Yacht te melden dat CEO Lutz Henkel, die hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de torenhoge schuld, moest aftreden. Een dag na zijn ontslag besloten aandeelhouders van de investeringsbedrijven Oaktree Capital en Anchorage zich terug te trekken.

Bavaria YachtbauOp de fles

Het faillissement komt totaal onverwachts. Op Boot Düsseldorf, afgelopen januari, pakte Bavaria grootser uit dan ooit met stands op diverse plekken. In de pers sprak het merk over succesvolle projecten en nieuwere, grotere modellen zoals de Bavaria C45 en C50 zeilboten. Afgelopen weekend lag de botenbouwer nog met drie catamarans in de haven van La Grande-Motte vanwege Le Salon International du Multicoque.

Ooit, tijdens piekjaren, rolden er meer dan 3000 zeil- en motorboten van de band. Er zal worden geprobeerd om een doorstart te maken, maar dan zal er veel moeten veranderen.

Tags: Last modified: 25 april 2018
Sluiten