Actueel

Bavaria Yachtbau vindt nieuwe investeerder

11:53

Onlangs kwam het positieve nieuws naar buiten dat Bavaria Yachtbau is overgenomen door een nieuwe investeerder. De botenwerf is nu in handen van de Duitse investeringsmaatschappij Capital Management Partners (CMP). Alle 800 de arbeiders, die werkzaam zijn in Giebelstadt en Rochefort, gaan over naar de koper.

Het in Berlijn gevestigde bedrijf CMP heeft Bavaria Yachtbau gekocht. Eerder al werd naar buiten gebracht dat Bavaria Yachtbau een nieuwe geldschieter zou hebben gevonden. Een investeerder die ook is verbonden aan een Italiaanse luxejachtenwerf zou interesse hebben getoond. Dat schreef de regionale krant Main Post. Die deal is dus niet doorgegaan. Tobias Brinkmann, bewindvoerder van wat eens de grootste jachtbouwer van Duitsland was, heeft de termijn voor een overname reeds twee keer moeten verlengen.

De Bavaria 37 en 41 samen op het MarkermeerBavaria gaat een mooie koers varen

De serieproducent ging in april van dit jaar failliet, nadat de hoofdinvesteerders zich terugtrokken uit het bedrijf. De werf vierde dit jaar haar veertigste verjaardag. Ooit, tijdens piekjaren, rolden er meer dan 3000 zeil- en motorboten van de band. Jansma Jacht, dealer van de Benelux voor de Bavaria zeil-, motorboten en catamarans, zegt het volgende over de overname: “Wij zijn hierdoor zeer positief gestemd en hebben er vertrouwen in dat Bavaria onder het bewind van de nieuwe eigenaren een mooie koers gaat varen.”

 

Omslagfoto: Klaus Andrews

Tags: Last modified: 19 september 2018
Sluiten