Actueel

eSailors zeilen van La Rochelle naar Curaçao (en jij kunt ook meedoen)

11:56

Niet alle zeilevenementen worden afgelast… Virtual Regatta’s The Great Escape start op maandag 23 maart om 12:02 UTC. Dit spel voert de vloot van La Rochelle naar Curaçao. Wereldwijd moeten mensen zoveel mogelijk thuisblijven vanwege het coronavirus en daarom is een virtuele zeilreis van 4000 mijl best een leuk tijdverdrijf.

Professionele zeilers als Sam Davies, Armel Le Cléac’h, Boris Hermann en Jérémie Beyou nemen ook deel aan The Great Escape en eSailors krijgen nu de kans om tegen hen te racen. Spelers kunnen kiezen uit één van de vier offshore-boten: de Ultim, IMOCA, Class 40 en de Figaro 3. De weersomstandigheden in de game repliceren de werkelijke omstandigheden op de route. De geschatte aankomsttijd voor de eerste boot is 31 maart. Het spel The Great Escape “is een kans om er even helemaal tussenuit te zijn”, zegt Philippe Guigné, oprichter van Virtual Regatta.

Zeil zelf ook mee

Virtual Regatta beschikt over de grootste zeil-game gemeenschap ter wereld met meer dan een miljoen actieve spelers. Dit platform geeft deelnemers de kans om op virtuele wijze mee te varen in wedstrijden als de Vendée Globe, de Transat Jacques Vabre, de Rolex Sydney Hobart Yacht Race en de Route du Rhum. Geef je boot een naam, bepaal je strategie en ga virtueel de strijd aan.

Ook jij kunt dus meezeilen! Dit doe je door op deze link te klikken. Het spel is beschikbaar via het web en via de gratis Virtual Regatta-apps (Android en IOS). Het digitale zeilplatform Virtual Regatta heeft alle spelers de VIP-status aangeboden. Dit geeft eSailors uitgebreide weersvoorspellingen voor de komende 120 uur en aanpassingen van de basiskaart. Ga jij aan de race beginnen?

Omslagfoto en foto: Screenshots Virtual Regatta

Tags: , , , Last modified: 23 maart 2020
Sluiten