Actueel

Stem op de mooiste zeilfoto van 2018

11:37

Vanaf nu kun je stemmen op de mooiste foto binnen de zeilsport van het jaar 2018. De ‘Mirabaud Yacht Racing Image’ is een jaarlijkse fotografiewedstrijd en -tentoonstelling. Het doel van de competitie is om het shot te vinden dat het beste de essentie en opwinding van de zeilsport vertegenwoordigt. Maar liefst drie Nederlandse fotografen dingen mee naar deze felbegeerde prijs.

De ingezonden foto’s illustreren het vaarseizoen van 2018 en benadrukken de buitengewone variëteit van de sport in al zijn aspecten. In drie verschillende categorieën worden er prijzen uitgereikt:

  • Mirabaud Yacht Racing Image: deze hoofdprijs wordt uitgereikt door een panel van internationale specialisten uit de jachtraces en de wereld van fotografie.
  • Openbare prijs: geselecteerd door de meeste stemmen op internet.
  • Yacht Racing Forum Award: besloten door de 300 afgevaardigden van het Yacht Racing Forum.

De geselecteerde foto van Panjer. (c) Mirabaud Yacht Racing Image, Philip Panjer

Stem op jouw favoriet

De internationale jury heeft tachtig foto’s, genomen over de hele wereld, geselecteerd waar vanaf nu op gestemd kan worden. Stemmen is mogelijk tot 10 oktober. De winnende foto’s en de beste fotografen zullen tijdens het Yacht Racing Forum in het Franse Lorient op 23 oktober bekend worden gemaakt en samenkomen.

Klik hier om de selectie van dit jaar te bekijken en een stem uit te brengen.

Het uitgekozen shot van Van der Borch. (c) Mirabaud Yacht Racing Image, Sander van der Borch

Nederlandse fotografen

De foto’s van de Nederlandse fotografen Laurens Morel, Philip Panjer en Sander van der Borch zijn geselecteerd door de jury. De plaat van Morel is gemaakt tijdens de Sint Maarten Heineken Regatta, die van Panjer bij een training in de Laser Radial in Frankrijk en het beeld van Van der Borch gedurende de The Hague Offshore Worlds 2018. Vorig jaar wist Sander van der Borch met één van zijn foto’s als derde te eindigen bij deze internationale fotowedstrijd.

Omslagfoto: Mirabaud Yacht Racing Image, Laurens Morel

 

Tags: , , , , , Last modified: 20 maart 2019
Sluiten