Actueel

Rolex Fastnet Race finisht in 2021 en 2023 in Frankrijk

09:49

De Rolex Fastnet eindigde normaal gesproken in Plymouth (South West England), maar in 2021 en 2023 zal dat in Cherbourg-en-Cotentin zijn. De finish van de 49e editie van deze wereldberoemde offshore klassieker zal bij de Franse plaats in Normandië zijn. De Royal Ocean Racing Club (RORC), organisatoren van de Fastnet Race, varen hiermee letterlijk en figuurlijk een nieuwe koers.

Cowes zal het startpunt in de wedstrijd blijven en het keerpunt bij de Fastnet Rock blijft een vaste waarde. Wat verandert is de laatste etappe omdat niet Plymouth, maar Cherbourg-en-Cotentin wordt aangedaan. De afstand zal zo’n 90 mijl langer zijn dan dat voorheen het geval was. Voor deelnemers die na de finish terugkeren naar Cowes, is de route terug vanuit Cherbourg 70 mijl. Dat is 50 mijl korter dan vanuit Plymouth.

De nieuwe route van de Rolex Fastnet Race. Klik op de afbeelding om het plaatje groter te zien. (c) Rolex Fastnet Race

Grotere deelname

Het doel van deze verandering is om een ​​grotere deelname te bevorderen en de toegang tot de race te verbeteren. “De race is de afgelopen twee decennia gestaag gegroeid en meer en meer mensen willen deelnemen,” vertelt RORC Commodore Steven Anderson. “We hebben de laatste jaren het aantal inschrijvingen moeten beperken vanwege het aantal ligplaatsen. Cherbourg zal in staat zijn om een ​​groter aantal deelnemers te ontvangen en zo meer zeilers de kans te geven om deel te nemen aan deze zeer speciale race.” De Rolex Fastnet Race 2019 had 388 jachten aan de startlijn, afkomstig uit 27 verschillende landen.

“De Fransen staan ​​bekend om hun passie voor offshore racen en Franse zeilers doen regelmatig mee en hebben de Rolex Fastnet Race gewonnen,” vult RORC CEO, Eddie Warden Owen, aan. “Dit zijn spannende tijden voor de Royal Ocean Racing Club en de Rolex Fastnet Race. We blijven ons ontwikkelen en uitbreiden ten behoeve van onze leden en offshore racezeilers wereldwijd.”

De Facebookpost waarin de organisator het nieuws bekendmaakt:

Vind jij dit een goede stap?

Wat denk jij? Is het een goede zet dat de Fastnet Race in 2021 en 2023 in Frankrijk finisht? Of ben jij van mening dat een nieuwe route een nieuwe race inhoudt?

Lees ook: Rolex Fastnet Race in cijfers

Omslagfoto: Rolex/Kurt Arrigo

Tags: , , , , , , Last modified: 27 november 2019
Sluiten