Nieuws

Jachthaven Cherbourg twee weken dicht door Fastnet

10:32

Op weg naar het zuiden? De jachthaven van Cherbourg, Port Chantereyne Marina, is van 1 tot en met 15 augustus gesloten voor passanten. Dat is een week langer dan verwacht. Cherbourg is dit jaar de finishplaats voor de Rolex Fastnet Race, die plaatsvindt van 7 tot en met 15 augustus. De 1600 plaatsen tellende jachthaven Port Chantereyne Marina heeft ‘slechts’ 190 plaatsen voor passanten, terwijl de Fastnet-vloot uit 431 jachten bestaat. Het merendeel daarvan zal een plaatsje krijgen in de jachthaven. De grotere jachten krijgen een plek in de havenkom in het centrum; de jachten met te veel diepgang liggen aan een meerboei net buiten de jachthaven.

De bemanning van X-35 Estello wees ons op de sluiting.

Cherbourg ook vóór wedstrijd al vol

De Rolex Fastnet Race start in Southampton, waar vanwege COVID-19 inreisbeperkingen zijn voor mensen die niet uit het Verenigd Koninkrijk (VK) komen. Buitenlandse bemanningen mogen niet aan land komen, tenzij ze een lang quarantaine-traject doorlopen. Om dat te vermijden, zijn de aanlegplaatsen in Cherbourg ook in de week voor de wedstrijd beschikbaar gesteld aan de deelnemers. Zij varen dan direct vanuit Cherbourg naar de startlijn bij Southampton. De passantenplaatsen in de Port Chantereyne Marina zijn derhalve van 1 tot en met 15 augustus niet beschikbaar.

In geval van nood zal het zeker mogelijk zijn om aan te leggen in Cherbourg, maar gebruik als reguliere tussenstop valt af te raden.

Tags: Last modified: 21 juli 2021
Sluiten