Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilbond voert bemanningslicentie in

11:47

Het Watersportverbond voert met ingang van dit seizoen een bemanningslicentie in. Die komt naast de wedstrijdlicentie die de booteigenaar/stuurman al moest hebben. Met de ondertekening van de wedstrijdlicentie verklaren zeilers bekend te zijn met het wedstrijdreglement en die te accepteren.

Voor bemanningen was dit nog niet geregeld. “ Vaak zijn ze niet eens lid van een watersportvereniging waardoor er geen enkele relatie is met de bond,” vertelt Bart van Breemen van het Watersportverbond. “Terwijl ze wel meedoen aan wedstrijden onder de regels van het watersportverbond. Daar zat dus een hiaat. Vooral de doping autoriteit viel hierover, omdat ze bemanningen hierdoor niet konden controleren zonder het risico te lopen aangeklaagd te worden. Als bond ben je verplicht om de verbintenissen met je sporters goed geregeld te hebben en dat hadden wij dus nog niet. Gedwongen door de dopingautoriteit maar ook NOC*NSF voeren we nu de bemanningslicentie in.”

Het aanvragen van zo’n licentie kan via de webshop op watersport online. Een bemanningslid die lid is van een vereniging aangesloten bij het Watersportverbond betaalt 1 euro, anders kost het 5 euro.

Foto Eric van Staten

Tags: Last modified: 27 februari 2013
Sluiten