Actueel, Nieuws, Olympische Spelen, Zeilen nieuws

Vreugde en verdriet na matchrace trials

22:26

Vreugde en verdriet na matchrace trials. Op overtuigende wijze hebben de matchrace zeilsters Renee Groenveld, Annemieke Bes
en Marcelien de Koning zondag de olympische trials gewonnen.Door Eric van Staten
Op overtuigende wijze hebben de matchrace zeilsters Renee Groenveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning zondag de olympische trials gewonnen. In Weymouth werd in een rechtstreeks duel het verbondsteam met Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering met een score van 9-3 verslagen.

Na de eerste dag matchracen was de stand nog 3-3, maar op 6 mei kwam het team van de Delta Lloyd Kernploeg er niet meer aan te pas. Groeneveld, Bes en De Koning hadden de vorm van de dag en wonnen zes matches op rij.

Renee Groeneveld: “Het was super dat we het zo af konden maken. Zes keer winst op rij. Dat was waanzinnig. Dat wil je wel vooraf, maar na de 3-3 van gisteren lijkt dat niet vanzelfsprekend. We zaten er zo goed in, we hebben geen foutje gemaakt, elke start gewonnen en voor de wind zijn we hun twee keer voorbij gegaan. Ja, het was super. Tot de laatste race hebben we netjes gevaren, gewoon goed.”

De wereld van Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering stortte in. “Eind 2004 ben ik in de Yngling gestapt,” aldus Mandy Mulder. “ Ik ben nu zeven jaar met Olympisch zeilen bezig. Dus dit is een klap die heel hard aankomt. We konden het niet afmaken, dingen vielen niet op hun plek. Je moet keihard vechten, de moed erin houden en keihard zeilen om hetgeen te doen waar je normaal heel goed in bent maar dat ging vandaag niet lukken. En als het dan uiteindelijk over is dan storten we in. Morgen hoeven we niet meer te zeilen.”

Merel Witteveen voegde daar aan toe: “Het was het niet vandaag. We hebben gevochten tot we erbij neervielen, maar ze waren veel beter. Dat is sport, dat is hard en heel kut en het zal wel heel naar blijven. Maar fair is square zij hebben gewonnen.”

Annemiek Bekkering was ook realistisch. “Race voor race, elke keer weer opnieuw zijn we bezig ons op te peppen. Elke keer met goede moed de wedstrijd in gaan. Maar laatste is laatste.”

Tags: , , , , Last modified: 7 mei 2012
Sluiten