Nieuws

Heftige video van het moment vlak voor een ontmasting

18:30

Afgelopen weekend waren de omstandigheden extreem tijdens Bol d’Or Mirabaud. Tijdens deze binnenwaterzeilwedstrijd werden de deelnemers geconfronteerd met windvlagen van 60 knopen. Deze werden veroorzaakt door een flinke onweerszone. Helaas had de storm bij één van de teams een ontmasting tot gevolg. De indrukwekkende video, waarin je het weer om ziet slaan, liegt er niet om…

De boot Morpho, die op de onderstaande beelden te zien is, is van schipper Jean-Marie Mechelany. De onheilspellende wolk kwam steeds meer hun kant op. Aanvankelijk waren er windsnelheden tot 50 knopen per uur voorspeld, dus de deelnemers werden overvallen door deze nóg sterkere winden. Uiteindelijk brak de mast, doordat er te veel druk vrijkwam. Voor het ongeluk voer het team vooraan in de Grand Surprise-klasse.

Bekijk hieronder de video:

In het kort over Bol d’Or Mirabaud

De Bol d’Or Mirabaud is de grootste regatta ter wereld in een afgesloten binnenwater. De wedstrijd werd voor de eerste keer in 1939 gezeild. Elk jaar doen er honderden monohulls en multihulls mee aan de race die wordt uitgevochten op het Meer van Genève (Zwitserland). De teams moeten van Genève naar Bouveret varen en terug (66,5 mijl).

Lees ook: Bekijk de beelden aan boord van de No. 5 Elbe vlak voor het ongeluk

 

Omslagfoto: Screenshot video

Tags: , , , , , Last modified: 20 juni 2019
Sluiten