Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Topzeilen in 2D en 3D

13:30

De organisatie van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik is al jaren bezig om zeilen populairder te maken als kijksport. Natuurlijk is het ‘t leukste om de races live op het water te bekijken. Dankzij Swiss Timing is het van 22 tot en met 26 mei nu ook mogelijk om alle races live in 2D en 3D thuis of op het werk achter de computer te volgen.De organisatie van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik is al jaren bezig om zeilen populairder te maken als kijksport. Natuurlijk is het ‘t leukste om de races live op het water te bekijken. Dankzij Swiss Timing is het van 22 tot en met 26 mei nu ook mogelijk om alle races live in 2D en 3D thuis of op het werk achter de computer te volgen.

Afgelopen editie waren de medalraces al live via tracking & tracing te volgen. In 2- en 3D wordt het nog leuker.

Swiss Timing heeft tijdens de wereldkampioenschappen in Perth, in december vorig jaar, het systeem getest. De Delta Lloyd Regatta heeft als ISAF World Cup-evenement de primeur.

De organisatie ziet het als volgende stap om topzeilen nog attractiever te maken als kijksport.

De zogenoemde livestream is beschikbaar via www.deltalloydregatta.org

De wedstrijdserie in Medemblik is het laatste grote zeilevenement in eigen land waar de Nederlandse olympiërs te bewonderen zijn. In een aantal klassen is het nog een kwalificatiemoment.

Tags: Last modified: 4 mei 2012
Sluiten