Actueel, Nieuws

Tussenstand van dag drie Delta Lloyd Regatta

08:53

Bouwmeester aan de leiding in Laser Radial

Marit Bouwmeester is op stoom in de Laser Radial-klasse. Na 3 dagen en totaal 6 races gaat ze al 3 dagen aan de leiding. Met 4 eerste plekken, 1 tweede en 1 derde plek lijkt haar weinig in de weg te staan op weg naar de medal race.

Badloe aan kop, Van Rijsselberghe gediskwalificeerd

Delta Lloyd Regatta 2015, Stijn Tettero3-001Kiran Badloe doet goede zaken tijdens de 3e editie van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Op de derde dag nam Badloe de leiding over van de Pool Pawel Tarnowski. Badloe won twee races en eindigde een keer als vijfde. “Het was de eerste, echt pittige dag en die is voor mij niet slecht verlopen’’, zei de klassementsleider lachend na negen races.

Dorian van Rijsselberghe werd in de zevende race gediskwalificeerd voor een ongeoorloofde actie, waardoor het behalen van een eindzege praktisch onmogelijk is geworden. Van Rijsselberghe zoekt wedstrijdritme na een gebroken pols, maar kon donderdag ook voorin mee onder de zware omstandigheden. Een protest van de Fransman Rozier over een botsing leidde echter tot diskwalificatie van de Olympisch kampioen. “Mijn kansen om hier te winnen zijn nu wel weg. Bij een slalomboei liet hij veel ruimte. Ik passeerde binnendoor en hij voer bij mij achter naar binnen. Het is altijd lastig voor de jury om te bepalen wie er gelijk heeft. Ik windsurf lang genoeg om te weten wat wel en niet kan’’, reageerde de surfer van Texel teleurgesteld op de jurybeslissing.

Van Schaardenburg blijft boven in Laserklasse meedraaien

In de Laser-klasse handhaafde Rutger van Schaardenburg zich bovenin het klassement. Zijn grootste concurrent na drie dagen is de Australiër Matthew Wearn die de leiding heeft. Na zes races hebben de twee wel hetzelfde puntenaantal (10). Voor Nicholas Heiner verloopt het wat Delta Lloyd Regatta 2015, Stijn Tettero12-002minder tijdens de Delta Lloyd Regatta. De concurrent voor Van Schaardenburg in de strijd om een olympisch ticket zal vrijdag goede uitslagen moeten neerzetten om de medalrace te halen. Heiner bezet momenteel de zeventiende plaats.

Afmelding Kyranakou/Van Veen in 470

Bij de vrouwen 470 staakten Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen uit voorzorg de strijd. Het Nederlandse duo bezette in Medemblik de tweede plaats, maar heeft last van lichte blessures. Met belangrijke wedstrijden als de wereldbeker in Weymouth, de EK en het olympisch testevent in Rio op het programma, besloten Kyranakou en Van Veen in overleg met hun coach niet meer van start te gaan.

Postma goed op koers

Postma leidt comfortabel in de Finn-klasse, nadat hij donderdag een race won en een keer als zesde eindigde. De Friese zeiler eindigde vaak als tweede in Medemblik, en verspeelde vorig jaar de eindzege in de medalrace. “Het begint ergens op te lijken’’, grijnsde hij op deze derde dag. “Natuurlijk wil ik hier graag een keer winnen.’’

De Geus in top 3 bij RS:X vrouwen

Delta Lloyd Regatta 2015, Stijn Tettero7Windsurfster Lilian de Geus had het zwaar met de harde wind. De Poolse armada Maja Dziarnowska en Zofia Noceti-Klepacka (winnares van Delta Lloyd Regatta 2014) drukten de Nederlandse van de eerste plaats. ,,Het was een zware dag’’, zei De Geus. ,,Het liep iets minder, maar het is nog niet verloren.’’ De Geus ligt namelijk nog prima op koers voor de medalrace.

Nina Keijzer en coach in duel met Bekkering/Duetz

Nina Keijzer zeilt tijdens de Delta Lloyd Regatta in de 49erFX met haar Portugese coach Francisco Rebelo de Andrade. Haar vaste partner Claire Blom herstelt van een knieblessure. Keijzer en Blom wonnen de Nederlandse selectiewedstrijd voor een olympisch ticket van Annemiek Bekkering en Annette Duetz, maar moeten nog aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF voldoen om daadwerkelijk naar Rio te kunnen. In Medemblik leiden Bekkering en Duetz na drie dagen, net voor Keijzer en Andrade.

 

Tags: , , Last modified: 31 mei 2015
Sluiten