Nieuws

Nederlandse The Ocean Race-zeilster helpt zeilkleding voor dames verder ontwikkelen

Over de perfecte praktijktest gesproken!

16:27

(c) Jean-Louis Carli/IMOCA

Rosalin Kuiper, co-schipper op de IMOCA Malizia – Seaexplorer, gaat tijdens The Ocean Race helpen zeilkleding voor dames verder te optimaliseren. Dit doet zij als ambassadeur van Musto. Ze heeft maar liefst 32.000 mijl voor de boeg om haar ervaringen te ondervinden. Over de perfecte praktijktest gesproken!

“Musto is de perfecte partner voor mij, omdat we beiden techniek en innovatie als prioriteit hebben”, zegt Rosalin in het persbericht. “Prestatie is elke dag een stap vooruitzetten, flexibel zijn en anticiperen op de wereld die verandert. Musto is de partner die altijd op zoek is naar verbetering, verandering en optimalisatie. Ze inspireren mensen om de topsporter in zichzelf naar boven te halen. Daarnaast staan ze voor het inspireren en activeren van vrouwen in de zeilsport. Ik kijk uit om samen met hen de vrouwenlijn verder te optimaliseren en te ontwikkelen met mijn tien jaar ervaring als professioneel oceaanzeilster.”

© Team Malizia

Ervaren leermeesters uit het offshore zeilen

Zeven jaar geleden stelde Rosalin zichzelf als doel om mee te doen aan The Ocean Race. Ze reisde de wereld rond en verzamelde een team van ervaren leermeesters uit het offshore zeilen om zich heen. Zo leerde ze van Roy Heiner, Stu Bannatyne, Nederlandse The Ocean Race-veteraan Bouwe Bekking, Chris Nicholson en Liz Wardley. Ze nam meerdere keren deel aan oceaanraces als de Sydney to Hobart Yacht Race, The Fastnet Race, Caribbean 600 en in 2021 The Ocean Race Europe als trimmer aan boord van AkzoNobel Ocean Race.
Inmiddels heeft ze 55.000 nautische mijlen op haar naam staan, wat gelijk staat aan tweemaal rond de wereld zeilen.

Co- schipper en offshore boat captain

Sinds het voorjaar van 2022 maakt Rosalin deel uit van de vijfkoppige bemanning van Team Malizia van de Duitse schipper Boris Herrmann. Het team start in de IMOCA 60-klasse. Ze is co-schipper en offshore boat captain. Dat betekent dat zij tijdens het zeilen verantwoordelijk is voor de boot, systemen en de techniek. Daarnaast zorgt ze ook voor de veiligheid en reserveonderdelen. De start van The Ocean Race is op 15 januari 2023 in het Spaanse Alicante.


 

  • Benieuwd wat Rosalin te zeggen heeft over de voorbereidingen van Team Malizia op The Ocean Race? Klik dan hier.
  • En wil je weten wat ze te vertellen heeft over ‘de gevaarlijkste boot die ze ooit heeft gezeild’? Klik dan hier.
Tags: , Last modified: 1 december 2022
Sluiten