Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Pieter-Jan Postma wint drie races

20:52

PJ DL Regatta

Pieter Jan Postma heeft op de derde dag van de Delta Lloyd Regatta de leiding genomen in de Finnklasse. De Fries won drie races. “Het was een topdag,” aldus PJ.
“Ik ben hier heel goed aan het varen. Waar ik vooral blij mee ben is dat het zeilen voor de wind goed gaat. Daar hebben we veel tijd en energie ingestoken. Het was een zwak punt van me. Het lijkt erop dat alles op zijn plek begint te vallen.”

Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe handhaafde zich in de goldfleet aan kop met twee tweede plaatsen en een zege. De talentvolle Kiran Badloe kende een mindere derde dag in de RS:X. Hij zag zijn kansen op de medalrace slinken door drie matige races en zakte terug naar de twaalfde plaats. “Ik baal heel erg. Ik zat er in het begin steeds goed bij, maar maakte steeds fouten. Jammer.”

GOLDFLEET

Marit Bouwmeester bezet in de goldfleet van de Laser Radial de derde plaats na acht races. De winnares van olympisch zilver in Londen tekende voor twee derde plaatsen en een vierde.
In de Laser wist Rutger van Schaardenburg zich ondanks twee mindere races (twee keer negende) toch in de top van het klassement van de goldfleet te handhaven. Hij staat derde, vooral door zijn tweede plaats in de laatste race van de dag. Nicholas Heiner staat zesde na acht races. Hij won donderdag de eerste race van de dag. De Australiër Tom Burton leidt.

GEDOMINEERD

Windsufster Lilian de Geus deelt met de Duitse Moana Della in de RS:X-klasse de tweede plaats op korte afstand van Hailey Chan uit Hongkong.
De nieuwe olympische klasse Nacra 17 wordt nog steeds gedomineerd door het Nederlandse duo Mandy Mulder en Thijs Visser. Ze wonnen donderdag twee races en eindigden een keer als vijfde. Concurrenten Renee Groeneveld en Karel Begemann verloren terrein en staan zesde na 6 races.
Paralympisch kampioenen Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen tekenden in de Sonar ook voor drie zeges. Daardoor namen ze de leiding. In de 2.4 (paralympisch) bezet Barend Kol de tweede plaats.

Foto Sander van der Borch

Tags: Last modified: 23 mei 2013
Sluiten