Actueel, Nieuws

Nederlands duo wordt Europees Kampioen Skud 18

21:31

Schrama en Nap winnen EK Skud 18Het duo Rolf Schrama en Sandra Nap heeft het Europees Kampioenschap Skud 18 op hun naam geschreven. De twee zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg wonnen zaterdag in Valencia van sterke tegenstanders. Het Italiaanse duo Marco Gualandris en Marta Zanetti werd tweede, met evenveel punten als de nummers drie, de uit Polen afkomstige Monika Gibes en Piotr Chichocki. Duo Jan-Rein van Esseveld en Vera Voorbach werd vierde.

Klein verschil

“We zijn zo hartstikke blij”, reageert Nap na de wedstrijd. “Het was echt bijzonder spannend vandaag, want we begonnen gelijk met de Polen. We begonnen het toernooi goed, met twee ééntjes op de eerste dag. Dan denk je, alhoewel het dan nog heel erg vroeg is, maar dan voel je dat het kán. En dat geeft zelfvertrouwen. Ja, echt ik ben superblij.”

Schrama: “Dit is echt hartstikke gaaf. De eerste dagen gingen we heel goed, en dan wordt het vandaag aan de start toch nog heel spannend, want de Polen waren onverwacht goed en stonden gelijk met ons. En Italië ook dicht erachter dus je weet: er kan eigenlijk nog van alles gebeuren vandaag. De verschillen waren heel klein en de druk is dan groot. Wij hebben dit nog niet zo vaak ervaren, je merkt dan dat het aan komt op het hoofd koel houden, zodat je tactisch kunt gaan varen. En dat is gelukt. Voor ons zeker een bevestiging dat we op de goede weg zijn!”

Kwalificatie Paralympische Spelen

Het volgende belangrijke toernooi op de agenda is het Wereldkampioenschap in Melbourne, Australië, dat start op 26 november dit jaar. In Melbourne moet Nederland zich zien te plaatsen voor deelname aan de Spelen in Rio. Beide duo’s van de Kernploeg zullen deelnemen aan dit wereldkampioenschap. Het WK is ook aangewezen als evenement waar een NOC*NSF-limiet gevaren kan worden. Schrama en Nap hebben deze al binnen, maar het ligt nog open voor Voorbach en Van Esseveld. Pas in het voorjaar van 2016 zal besloten worden welk Skud 18-team Nederland mag vertegenwoordigen in Rio.

Foto Jose Jordan

Tags: , Last modified: 15 september 2015
Sluiten