Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Medaillekansen Nederlandse zeilers wereldbeker Miami

15:48

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout - foto: Richard Langdon

Na de vierde dag van de Miami Olympic Classes Regatta gaan Lisa Westerhof en Lobke Berkhout aan de leiding tijdens  de ISAF Wereldbekerwedstrijden in Miami.

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout - foto: Richard Langdon

Na de vierde dag van de Miami Olympic Classes Regatta gaan Lisa Westerhof en Lobke Berkhout aan de leiding tijdens  de ISAF Wereldbekerwedstrijden in Miami.

De 470 zeilsters staan een puntje voor de Engelsen Mills en Clark. Uiteraard willen de Nederlandse ex-wereldkampioenen graag winnen, maar belangrijker is het proces onderweg naar London 2012 en het verbeteren van de zwakke punten die tijdens de Wereldkampioenschappen in Perth 2012 aan het licht kwamen.

“We zijn keihard aan het werk om onze zwakkere punten beter te maken. We bijten ons erin vast. Het vertrouwen komt terug en we zitten weer in een stijgende lijn”, aldus Lobke.
Marit Bouwmeester is gezakt naar een tweede plaats en moet de leiding in de Laser radial klasse overdragen aan Lijia Xu uit China. Lijia Xu won de bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2008 in haar eigen land en stond bekend als een sterke tegenstander in weinig wind.

Matchracers Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering plaatsten zich met gemak voor de kwartfinales waarin ze het moesten opnemen tegen het team van stuurvrouw Silja Lehtinen uit Finland. De Nederlanders verloren met 3-0.
Het Mach3 matchraceteam van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning had niet genoeg aan zes overwinningen in de poulefase om zich ook voor de kwartfinales te plaatsen.

Renee Groeneveld : “We hebben de kwartfinales niet gehaald omdat we te veel fouten gemaakt hebben. Vooral tijdens de starts. Soms waren we ook te ‘eager’. We hadden wel spannende races tegen MacGregor (GBR) en we zeilden goed tegen LeBerre (FRA) maar het was niet goed genoeg. Onwijs zonde dat we de kwartfinales missen. Op naar de volgende maand in onze korte Olympische campagne.”
Merkenteam Coster stond donderdag op een tweede plaats in de mannen 470-klasse.
Kalle Coster was tevreden met de voortgang: “We hebben met twee derde plekken de beste score van de hele vloot vandaag. Op een hele moeilijke dag hebben we goed gezeild. We staan op een goede uitgangspositie, maar vier punten achter onze Australische concurrenten.”

De Nederlandse Paralympische zeilers in de Sonar klommen donderdag naar een eerste plaats. Barend Kol zakt naar een vijfde plek in de 2.4mR-klasse.
Hoe vandaag, vrijdag 27 januari is gezeild, is te zien op de website van het evenement.
(EvS)

Tags: , Last modified: 28 januari 2012
Sluiten