Actueel, Nieuws, Olympische Spelen, Zeilen nieuws

Mach3 grijpt olympisch ticket bij trials in Weymouth

14:29

trials Mach3 Renee Groeneveld Annemieke Bes Marcelien Bos- de Koning

trials Mach3 Renee Groeneveld Annemieke Bes Marcelien Bos- de KoningMach3, het merkenteam onder aanvoering van Renee Groeneveld , heeft bij de trials op het olympische zeilwater van Weymouth de tweestrijd gewonnen van het delta lloyd matchraceteam van Mandy Mulder.trials Mach3 Renee Groeneveld Annemieke Bes  Marcelien Bos- de KoningMach3, het merkenteam onder aanvoering van Renee Groeneveld , heeft bij de trials op het olympische zeilwater van Weymouth de tweestrijd gewonnen van het delta lloyd matchraceteam van Mandy Mulder, Annemiek Bekkering en Merel Witteveen. Groeneveld won als eerste negen races en verdiende daarmee een olympisch startbewijs, voor de Spelen van 2012 in Londen.

Na zes races, op zaterdag, was de stand 3-3. De strijd voor de Engelse kust werd uiteindelijk met 9-3 gewonnen door Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos- de Koning.

Dit trio van ex-kernploegleden vormt samen het merkenteam Mach 3. Op het WK in Perth kwam Mach 3 voor het eerst in actie. De drie zeilsters eindigden daar op een tiende plaats en in januari werden ze negende tijdens de Miami Olympic classes Regatta.

Beide teams waren genomineerd voor de Spelen. Mach 3 won als eerste negen van de geplande zeventien races. (MB) Foto’s: www.facebook.com/TeamMach3

Tags: , , , , Last modified: 7 mei 2012
Sluiten