Nieuws

Klipper Stad Amsterdam leidt in Cutty Sark Tall Ships’ Race

De klipper Stad Amsterdam zeilt in de bekende internationale Cutty Sark Tall Ships’ Race 2002…

09:17


De klipper Stad Amsterdam zeilt in de bekende internationale Cutty Sark Tall Ships’ Race 2002. Het schip finishte gisteren in La Coruna en staat op de eerste plaats in zijn klasse. Kapitein Robin Snouck Hurgronje: “Mijn grootste compliment gaat uit naar de bemanning en de trainees hier aan boord. Er is echt geweldig gewerkt, we hebben alles uit het schip gehaald wat er in zit. Zeker op het laatste deel van de etappe van Brest naar La Coruna hebben we gevaren op een manier die ik niet voor mogelijk had gehouden. Perfect.”

De Cutty Sark Tall Ships’ Race wordt gevaren met jongeren (15 t/m 25 jaar) uit vele landen. De tocht gaat in twee etappes van het Franse Brest naar La Coruna in Spanje en verder van Santander naar het Engelse Portsmouth. Op elke etappe varen zestig jongeren als trainee mee aan boord van de Stad Amsterdam.
Zij leren de basisvaardigheden van het zeemansschap aan boord. Tijdens de race werken ze samen met de vaste bemanning als volwaardige bemanningsleden. De jongeren zijn afkomstig uit Nederland, Marokko en Engeland.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten