Actueel, Nieuws

J/Club-trainingen echt van start

13:58

De eerste weekenden van de J/Club-trainingsserie werden bemoeilijkt door het slechte zeilweer. Nu is er eindelijk gezeild. De teams kunnen zich tijdens de trainingen voorbereiden op de Eredivisie Zeilen en de Duitse Segel-Bundesliga.

J-ClubDe J/Club heeft zeven J/70’s beschikbaar voor zeilers zonder eigen boot. De trainingen zijn gericht op wedstrijdzeilers die hun eigen zeilkwaliteiten – en die van anderen – willen verbeteren. “Deze serie is anders dan de andere, omdat het doel is om kennis met elkaar te delen en samen betere zeilers te worden. De sterkere teams maken zo hun tegenstanders in een hoog tempo beter, waardoor ze zelf ook weer een tandje bij moeten zetten” vertelt Fettje Osinga, organisator vanuit de Keelboat Academy. “Dit weekend werken de teams aan het aandewindse rak en hierover wordt in een gezamenlijke debriefing kennis en ervaring uitgewisseld tussen de teams.”

De wedstrijdzeilers lijken interesse te hebben voor deze vorm van trainen. De zondag-serie zat dusdanig snel vol, dat er besloten is om ook de trainingen op zaterdagen te verzorgen. Initiator van deze serie bij Waterland Monnickendam, Jan Zetzema, is blij met de belangstelling: “We zijn erg blij met de animo die er is om in de J/70’s te varen en hopen dan ook dat deze teams hoge ogen gaan gooien straks in de Eredivisie Zeilen en de Segel-Bundesliga.” De eerste wedstrijdserie van de Eredivisie Zeilen werd gewonnen door WSV Uitdam. Volgens de winnaar is de toegevoegde waarde van de Eredivisie Zeilen dat er op deze manier een wedstrijdklasse ontstaat die voor iedereen toegankelijk is. Lees er hier meer over.

Jeugdteam

J-Club traingseriesOok de jeugdzeilers stonden te popelen, zo zegt Osinga. “Hun zeil werd gereefd, zelfs met een zeiler meer is het bemanninsgewicht toch aan de lage kant. Onder begeleiding van een van de zeilsters van team She Sails gingen ze het water op. Als bij de boei de vraag komt of de gennaker er op moet, is een volmondig ‘ja’ te horen, bikkels zijn het! De kou en de vlagen weerhouden ze er niet van om hard te gaan varen.” Jeugdzeilers tussen de 14 en 21 jaar kunnen zich nog steeds aanmelden om kennis te maken met de trainingen in een J/70. Aanmelden kan via fettje@keelboatacademy.com

Voor de zaterdagtrainingen zijn nog een aantal boten beschikbaar. Neem hiervoor contact op via jclub@keelboatacademy.com. Kijk voor meer informatie op de J/club website en de Facebookpagina van de Keelboat Academy

 

 

Tags: , Last modified: 26 november 2015
Sluiten