Actueel, Nieuws

Nederland naar Sailing Champions League

14:52

Vooruitlopend op de start van de Nederlandse Eredivisie heeft Nederland een wildcard gekregen voor de SAILING Champions League, de internationale finale van de verenigingscompetitie die inmiddels al in 14 landen wordt georganiseerd. Namens Nederland zal WSV Almere Haven van 18 tot en met 20 september a.s. de eer verdedigen in het Italiaanse Porto Cervo op Sardinië.

SAILING Champions League

Sailing Champions League 2De SAILING Champions League is een internationale competitie tussen de beste zeilverenigingen uit verschillende landen. De landelijke competities tussen verenigingen, met een standaard format van korte wedstrijden, dicht op de wal, de beste zeilers en identieke boten. Het  begrijpelijke commentaar, digitale animaties en online registratie voor de wedstrijd zijn belangrijke ontwikkeling in de zeilsport.

In 2014 was de eerste editie van de SAILING Champions League zo succesvol dat inmiddels 13 Europese landen en de Verenigde Staten hun eigen nationale zeilcompetities voor verenigingen naar dit voorbeeld hebben opgezet. Half september vliegen clubs uit meer dan twaalf verschillende landen naar Italië om te strijden om de felbegeerde schaal. Onder hen dus het Nederlandse team van WSV Almere Haven: John den Engelsman, Willem-Jan van Dort, Nova Huppes en Rinse Ubbink.

Voor schipper Den Engelsman is het zijn tweede deelname aan de Champions League: “Vorig jaar werden we met WSV Almere Haven zevende in een veld van vierentwintig deelnemers. We zullen dit jaar echt aan de bak moeten. Veel andere deelnemers zeilen sinds dit jaar intensief in hetzelfde format in hun eigen nationale competities. Het niveau zal dus hoger liggen dan vorig jaar. Het is een goede ontwikkeling dat we dit jaar ook in Nederland van start gaan met onze eigen Eredivisie Zeilen. Maar voordat we in Almere gaan varen, eerst volgende week naar Porto Cervo, naar de Champions League.”

 

 

Sailing Champions LeagueNederlandse Eredivisie

Dit najaar kan ook Nederland voor het eerst kennismaken met Eredivisie Zeilen, de nationale competitie voor zeilclubs. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober zal het Weerwater in hartje Almere het decor zijn van het eerste weekend van de Eredivisie Zeilen.

 

 

 

Tags: Last modified: 19 september 2015
Sluiten