Nieuws

Geslaagde 17e editie van de Open Dutch Sailing Championships

11:44

Van vrijdag 20 t/m zondag 22 september gingen honderden zeilers de strijd met elkaar aan tijdens de Open Dutch Sailing Championships. In vijftien verschillende klassen werd op het IJsselmeer voor Medemblik om de winst gestreden. Wind(stilte), zon, gezelligheid en overwinningen kenmerken deze zeventiende editie.

Op zaterdagavond werd in de volle zon gebarbecued en ook de afsluitende prijsuitreiking werd buiten gehouden. Hieronder lees je meer over de nummers één binnen de verschillende zeilklassen.

SB20, J22 en 49erFX

Nederlands Kampioen Marco van Driel klom ook dit weekend op het hoogste podium binnen de SB20-klasse met zijn bemanning Joost Assmann en Martijn Worseling. En met bijna alleen maar 1’tjes zijn Auke Holtrop en zijn team (Anne Rietveld, Frans Dijckmeester en Suzanne van Iterson) de Nederlands kampioen in de J22. In de 49erFX eindigen Cecile Janmaat en Odile van Aanholt op een gelijk aantal punten met Willemijn Offerman en Elise de Ruyter. Janmaat en van Aanholt haalden het beste resultaat in de laatste wedstrijd en die bracht ze naar de overwinning.

(c) Life Shots Photography

49er, 29er, Contender, Finn en de drie Laser-klassen

Bart Lambriex en Pim van Vugt streden dit weekend voornamelijk tegen het Thaise duo Don en Dylan Whitcraft in de 49er-klasse. Lambriex en van Vugt waren het sterkst, zij pakten de gouden medaille terwijl het Thaise koppel op de tweede plaats eindigde. Robbert Huisman en Gijs Zuidema gingen goed van start, maar boekten de laatste dag mindere resultaten. Toch wisten ze de nummer 2, Yanne Broers en Dolf Hendriksen voor te blijven. Yanne Broers voer haar eerste evenement in de 29er. Volgend seizoen maakt ze definitief de overstap van de Optimist naar de 29er.

Bij de Contenders was het niet een Nederlander, maar een Duitser die de Nederlandse titel behaalde. Christoph Homeier mag de blauwe wimpel mee naar huis nemen. In de Finn-klasse won met overtuiging Nicholas Heiner het Nederlands Kampioenschap. Achter zijn naam prijken alleen maar 1’tjes. Duko Bos hield binnen de Laser Standaard-klasse de leiding vast op en gaat er ook met de Nederlandse titel vandoor. Binnen de Laser Radial-klasse keert Maxime Jonker met de overwinning naar huis en Peer Noordanus in de Laser 4.7-klasse.

(c) Life Shots Photography

Yngling, F18, Dart 18 en Nacra 15

Yska Minks, Jaap Molenaar en Wouter Toornstra wonnen het Nederlands Kampioenschap in de Yngling. De Belgische Patrick Demesmaeker en Gilles Tas werden Nederlands Kampioen in de F18. In de Dart 18 zijn Nicolette van Gerp en Ruud van Gisbergen het sterkste, zij winnen de titel met vijf punten verschil op nummers 2. De strijd in de Nacra 15 werd pas op de laatste dag beslist. Olivier Jaquet en Ghislaine van Empel startten zondag op een eerste plaats, maar zij werden ingehaald door de Belgische Lucas Claeyssens en Arthur vandenBerghe.

Matchracen

Ook het matchracen was een succes. Alle geplande wedstrijden konden worden gezeild. Oud-olympiër Renee Groeneveld stapte terug in de boot en ging er direct met de Nederlandse titel vandoor. Benieuwd naar alle resultaten van de Open Dutch Sailing Championships? Klik hier om ze allemaal te bekijken! En hier vind je de resultaten van het Matchracen.

Volgend jaar worden de Open Dutch Sailing Championships georganiseerd van vrijdag 18 tot en met 20 september 2020.

(c) Klaas Wiersma Media

Omslagfoto: Klaas Wiersma Media

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , Last modified: 23 september 2019
Sluiten