Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eigen huis blok aan been van vertrekkers

18:49

Voor de vijfde maal werd vandaag door de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers in samenwerking met maandblad Zeilen een vertrekkersdag georganiseerd.

Vermoedelijk als gevolg van de crisis lag het aantal deelnemers iets lager dan voorgaande jaren. Veel vertrekkers blijken vanwege de stagnerende huizenverkoop noodgedwongen hun reisplannen even te hebben uit-of bijgesteld.

“We moeten ons huis nog verkopen,” was onder de zeilers die wel in Eemnes van de partij waren dan ook een veelgehoorde opmerking.

De vertrekkers dag is bedoeld voor zeilers die langer dan een jaar van plan zijn weg te blijven voor een rondje Atlantic, een wereldomzeiling of andere verre bestemming en actief met de voorbereidingen voor vertrek bezig zijn. Doel van de dag is om andere vertrekkers te leren kennen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens de vertrekkersdag zaterdag waren er een aantal workshops over onderwerpen als communicatie, veiligheid en medicijnen, routering en weer, kinderen aan boord en tips over fotografie.

Het komend jaar zal maandblad Zeilen twee vertrekkersstellen op de voet gaan volgen bij hun voorbereidingen. Dat gebeurt zowel in ons blad als op de website via Zeilen TV in een nieuwe serie met als titel ‘Nederland Vaarwel…’

Foto Eric van Staten/ Zeilen

 

Tags: Last modified: 10 november 2012
Sluiten