Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

‘EHBO, ook voor jou’ slaat aan

15:51

EHBO

EHBOEHBO. Voor veel mensen is het een ver van mijn bed show. Niet nodig, te moeilijk en te veel gedoe. Ellen Groenveld kijkt daar anders tegenaan.

EHBO

EHBO. Voor veel mensen is het een ver van mijn bed show. Niet nodig, te moeilijk en te veel gedoe. Ellen Groenveld kijkt daar anders tegenaan.Zij vertelt: “Ooit reanimeerde ik een oudere heer van 71. Hij leeft nu nog en ziet zijn kleinkinderen opgroeien. Ik weet het. De overlevingskans is klein, maar een kans is een kans. Deze ervaring heeft een grote rol gespeeld in de missie die ik heb samen met Judith Koole van ‘EHBO voor jou’. Namelijk het nut en belang van EHBO op de kaart zetten. En omdat professionele hulp op het water meestal niet direct in de buurt is richten we ons op speciaal op watersporters.”

WSV Volendam

Afgelopen vrijdag waren Ellen en Judith we voor een informatieve bijeenkomst over EHBO te gast bij Watersportvereniging Volendam. Het doel van de avond was om de leden iets te vertellen over het verlenen van eerste hulp. Ellen: “Want wat doe je als je man zich verslikt in een borrelnoot? Gelukkig had bijna iedereen wel eens gehoord van de Heimlich methode. Maar, wat doe je als het borrelnootje er met geen mogelijkheid uit komt? Volgens één van de deelnemers moest je in dat geval eenEen van de antwoorden was een gaatje zetten. Met een pen. James Bond kan dat en vervolgens het borrelnootje uit de luchtpijp van je man plukken. Neem van mij aan, gewone stervelingen kunnen dat niet.”

EHBO-doos

“Wat je wel kunt doen is het volgen van een EHBO cursus en leren reanimeren. EHBO is zeker niet saai. We hebben vreselijk gelachen in Volendam. Over huis-tuin-en-keuken tips met knijpers op tongen en maandverband om wonden af te dekken. EHBO is niet moeilijk. Je moet het alleen even weten. Het is een kleine moeite om er voor te zorgen dat je EHBO-doos aan boord net zo goed gevuld is als de koelkast.

Ook een EHBO-bijeenkomst bij uw watersportvereniging organiseren? Neem contact op met Ellen Groenveld.

Tags: Last modified: 14 februari 2013
Sluiten