Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand december

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand december op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Wat gebeurt er met een verlaten jacht op open zee?
23-12-2021

De organisatie van de Atlantic Rally for Cruisers kijkt terug op een bewogen editie van de Atlantische overtocht. Eerst was er het dodelijke ongeval van een Fransman aan boord Agecanonix, waarna de overige bemanning van het jacht geëvacueerd werd. Een week later stapte ook de vijfkoppige bemanning van Charlotte Jane III, een Hanse 588, over op een ander jacht. Zij ondervonden problemen met het sturingssysteem. Daarop stelde een lezer ons de vraag: wat gebeurt er met een jacht nadat het is achtergelaten op open zee? Mag de eerlijke vinder het jacht houden?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Eric van den Bandt

2. 6 tips voor het vorstvrij houden van je boot
23-12-2021

De meeste boten liggen al een tijdje in winterslaap modus. Sinds enkele dagen vriest het ook echt. Staat jouw boot op de kant of ligt hij in het water? In allebei de gevallen moeten er voorzorgsmaatregelen genomen worden tegen vorstschade. Hier zetten we de belangrijkste punten op een rij.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© KNRM Ouddorp

3. Dit gebeurt met verlaten jachten op de Noordzee
16-02-2018

Het verlaten zeiljacht dat op de Grote Oceaan werd aangetroffen door Volvo Ocean Race-team Turn the Tide on Plastic, dobberde maar wat rond. Wat gebeurt er eigenlijk met een zeiljacht op onze eigen Noordzee als de bemanning van boord wordt gehaald?
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Deze 6 wedstrijdboten zie je op de Olympische Spelen
13-07-2021

Van de zes olympische klassen zijn er twee waar in Tokio voor het laatst mee gevaren wordt. Vanaf volgend jaar worden de RS:X-surfplanken vervangen door foilende boards. Ook de Finn-klasse, de eenmansboot voor grote sterke mannen, keert na dit jaar niet meer terug. Welke boten zien we op de wedstrijdbanen?
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Gloednieuwe ClassGlobe 5.80: mini oceaanzeilertje getest
23-12-2021

In haven Marina Seaport in IJmuiden ligt het houten bootje Popymum. Een mini oceaanzeiler. De ClassGlobe 5.80 is in elkaar gezet door Pim van den Brink in de Kolibri-werf. Op 15 december vertrekt de crew van Zeilen naar IJmuiden om de boot van dichtbij te bekijken. Na een zorgvuldige observatie van het minibootje, vertrekt de bemanning voorbij het havenhoofd de Noordzee op.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Mike Celis

Tags: Last modified: 31 december 2021
Sluiten