Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand april

De populairste berichten op Zeilen.nl

12:36

Blue Beryl
Een van de laatste foto's van Blue Beryl met mast. Beeld: (c) Blue Beryl

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand april op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Ontmast op de Grote Oceaan
26-04-2022

Drama aan boord van Koopmans 44 Blue Beryl. Tussen de Galapagos Eilanden en Frans-Polynesië is de mast gebroken van Yvette en Sander Droog. De bemanning is ongedeerd, maar met tweeduizend mijl voor de boeg en een stormzeil als tuigage hebben ze een pittige tocht in het vooruitzicht. Zeilen sprak met Sander via (satelliet) e-mail en belde met zijn vader Rob Droog.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Bik
© Andries Bik

2. Vertrekkers Bik (43) en Jip (19) over baco’s, bikini’s en keihard bikkelen
14-04-2022

Negen jaar geleden vertrok Andries Bik (43), zoon van befaamde seksbaas Jan Bik, met een zeilboot van drieduizend euro, ‘s winters naar Ibiza. Na jaren varen op de Middellandse Zee bevindt hij zich nu met zijn Beneteau Oceanis 461 The Seahorse in de Carieb. En vanaf binnenkort vaart hij niet meer alleen: Jesse ‘Jip’ Lomerse (19) komt hem vergezellen naar Hawaii en verder.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Havenmeester Arie over ‘het best bewaarde geheim van Friesland’
15-04-2022

Sinds 2008 runt oud-binnenvaartschipper Arie de Jong (47) samen met zijn vrouw Tamara Jachthaven De Watervriend in het Friese Uitwellingerga. Ook hun drie dochters helpen geregeld een handje mee. De ‘verstopte’ haven kenmerkt zich door veel groen, gezelligheid en er is zelfs een speeltuin voor honden.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© S.J. de Waard / CC-BY-SA-4.0 (via Wikimedia Commons)

4. Wist je dit al over prinses Beatrix’ schip De Groene Draeck?
27-04-2022

Het is niet onbekend dat de leden van het koningshuis sinds jaar en dag veel affiniteit met watersport hebben. 65 jaar geleden krijgt prinses Beatrix haar zeiljacht De Groene Draeck. Speciaal voor Koningsdag hebben we wat leuke feitjes over het zeilschip op een rijtje gezet.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Greetje Tops en Niels Eikelboom

5. Blauwe woestijn
25-04-2022

“We zitten zo echt gevangen!” Koortsachtig bestuderen we de route op het ene scherm en het weerkaartje op het andere. Steeds hopend op een wonder waardoor we vanaf morgen alsnog wind krijgen. We dobberen nu al 9 dagen op de Stille Oceaan.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Blue Beryl

Tags: Last modified: 2 mei 2022
Sluiten