Nieuws

AZAB: Slats & Goodall de nummers één in hun klasse

12:00

Begin juni vertrokken Mark Slats & Susie Goodall aan boord van de Ohpen Maverick om aan de AZAB (Azores and Back race) te beginnen. Dit is een race van circa 2400 mijl, waarvan de route van Falmouth naar het eiland São Miguel in de Azoren loopt. Binnen de wedstrijd zeilden er vier verschillende klassen mee. Onlangs werd de uitslag bekendgemaakt en daaruit blijkt dat Slats & Goodall de nummer één zijn binnen hun klasse.

Susie Goodall

Mark Slats (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Buiten dit Golden Globe Race-duo zeilden er nog elf andere deelnemende schepen mee in Class 4. De eerste etappe finishten Slats & Goodall als eerste, maar nadat de handicap was berekend eindigden zij als de nummer twee. Op de terugweg, van São Miguel naar Falmouth, kwamen zij als tweede aan in Engeland. Deze etappe voltooiden Slats & Goodall binnen 09 dagen, 09 uur, 11 minuten en 23 seconden. Uiteindelijk hebben de resultaten van de heen- en terugreis ervoor gezorgd dat zij als de nummer één zijn geëindigd binnen hun klasse. Overall zijn ze als zesde geëindigd. De winnaar van de race is singlehanded zeiler Pierrick Penven. Hij voer aan boord van boot Zephyrin 15 dagen, 11 uur, 22 minuten en 22 seconden over de totale afstand, dus heen en terug.

Bekijk alle resultaten

Rory Hamilton en Mark Thompson zijn met hun boot Milou na Slats & Goodall geëindigd in Class4. Francis Douglas en Iain Petty maakten het podium compleet. Nu moeten de deelnemers weer vier jaar wachten voor de volgende editie van de AZAB wordt gehouden.

Klik hier om de resultaten per klasse te bekijken. En zie hier het overall-klassement.

Omslagfoto: Christophe Favreau/PPL/GGR en Mylor Yacht Harbour

Tags: , , , Last modified: 11 juli 2019