Actueel

New York Yacht Club stapt in America’s Cup

15:07

2017-05-28 19:20:31 Oracle Team USA skippered by Jimmy Spithill compete during the second day of the America's Cup on May 28, 2017 on Bermuda's Great Sound. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND Lloyd Images

‘Mr. America’s Cup’ Dennis Conner zegt dat de New York Yacht Club (NYYC) een groot budget zal meebrengen om als challenger te kunnen verschijnen in de 2021 America’s Cup. NYYC heeft vandaag bekendgemaakt dat zij, na vele jaren afwezigheid, zal uitdagen in de 36e America’s Cup in Auckland. Dat schrijft NZ Herald. Teams kunnen ‘uitdagingen’ indienen vanaf 1 januari.

Conner vertelt aan Radio Sport dat de hoogte van budget voor het evenement van NYYC overeenkomt met de uitdager van de cup, Luna Rossa. “Het gaat spectaculair worden en iedereen is benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Ik vind het geweldig. Het evenement moet een aantal concurrenten hebben die sterk zijn en Emirates Team New Zealand kunnen uitdagen. Ze zijn zo goed en daarom hebben we een spannende uitdaging nodig,” zegt Conner.

Auld Mug. Foto: EPA/John G. Mabanglo

Auld Mug

Van 1851 tot 1983 weten de Amerikanen de zilveren cup (the Auld Mug) in hun bezit te houden. Totdat Australia II, een team uit Australië, Conners team Liberty verslaat. Hiermee komt een eind aan de langst winnende streak binnen de sportwereld.

“Ik ben er zeker van dat ze 100 uitdagers willen hebben, maar waar komt het geld vandaan? Als je het over een zeilbudget van 40 miljoen dollar hebt plus alle kosten voor het ontwikkelen van een nieuwe boot, dan moet je denken aan een budget van maximaal 100 miljoen dollar. Er niet zo veel mensen die dat bedragen aan zeilen willen besteden.”

5e America’s Cup

America’s Cup-veteraan Terry Hutchinson zal de rollen van CEO en schipper vervullen. Het is de vijfde keer dat hij mee gaat doen aan de America’s Cup. Hutchinson is in 2008 en in 2014 uitgeroepen tot Rolex Yachtsman of the Year. In 2001-02 zeilde hij mee in de Volvo Ocean Race.

Lees ook: Prada nieuwe sponsor America’s Cup

Bron: NZ Herald

Coverfoto: AFP

Tags: Last modified: 11 oktober 2017
Sluiten