Actueel

Wat merken Nederlandse vertrekkers van het coronavirus?

08:39

Niet alleen Nederland, maar bijna heel de wereld is ontregeld door het coronavirus. Ook ver weg zijn de gevolgen goed waarneembaar. Zo zijn onder andere territoriale wateren afgesloten en sluiten havens ad hoc de poorten. Deze besluiten treffen ook de Nederlandse vertrekkers. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van hun social mediaposts.

 

————————————————-

Corona: grimmige omstandigheden op de Indische Oceaan
Vertrekkers (en Zeilen-columnisten) Janneke en Wietze bevinden zich op de Indische Oceaan. Ook dit tweetal heeft te maken met heel grimmige omstandigheden. “Gisteren is een jacht door een marineschip de haven van Djibouti uitgejaagd, met geweren in de aanslag. Ze hadden een lange oversteek vanaf Thailand achter de rug. De schipper zei eenvoudig: ‘Schiet maar. Als jullie ons nu de zee op sturen gaan we toch dood’. Na uren overleg en tussenkomst van de ambassade mag de boot nu voor anker op een plek ver van de bewoonde wereld. Bevriende zeilers proberen eten, water en diesel naar de boot te krijgen.” Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Klik op de afbeelding om naar het verhaal te gaan.

 

————————————————-

Op dinsdag 17 maart is er een speciale Facebookgroep ‘Nederlandse boten in de Carieb’ aangemaakt. Klik hier om naar die pagina toe te gaan. (Let op: je moet eerst lid worden om berichten te kunnen zien.) Op de pagina staat ook een link naar een formulier waar de Nederlandse vertrekkers kunnen aangeven waar zij zich momenteel bevinden. Klik hier om naar dat formulier te gaan.

Omslagfoto: Vivian Oskam/Duende

Tags: , , , , Last modified: 2 april 2020
Sluiten