Actueel

Maxi Edmond de Rothschild wint de strijd tussen de vliegende reuzen

18:30

Trimaran Maxi Edmond de Rothschild, met aan boord Franck Cammas, Charles Caudrelier en mediaman Yann Riou, heeft de zeilwedstrijd Brest Atlantiques op woensdag 4 december gewonnen. Het drietal zeilde 28 dagen, 23 uur, 24 minuten en 46 seconden over de afstand. De race over de Noord- en Zuid Atlantische Oceaan werd uitgevochten tussen vier reuzentrimarans. De andere twee ‘vliegende reuzen’ hebben nog een flink aantal mijl voor de boeg.

Op 5 november verlieten de deelnemers de haven van Brest om vervolgens koers te zetten richting Rio de Janeiro. De directe route is 13.752 mijl. In totaal hebben de heren 17.084 mijl afgelegd met een gemiddelde snelheid van 24,57 knopen. De beste dag voor dit team was 18 november. In 24 uur legden zij 741 mijl af met een gemiddelde van 30,9 knopen. Een fantastische prestatie!

Bekijk hieronder de aankomst van Maxi Edmond de Rothschild terug:

Franck, Yann en Charles. (c) Yvan Zedda/Brest Atlantiques

De eerste woorden van de winnaars:

Franck Cammas (46): “Het was een heel moeilijke race, er waren ups en downs, maar het ging echt goed. Samen met Charles was het succesvol, het is geweldig. We hebben gevochten van begin tot eind en we zijn blij dat onze concurrenten ver achter lagen.”

Charles Caudrelier (45): “De laatste uren waren lang met niet veel wind. Het is hier mooi, deze kust is subliem. Ik hield van de afgelopen nacht, omdat we langs plaatsen kwamen waar ik heb leren zeilen. Sinds de eerste dag ben ik verliefd op deze boot. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad, ik zou elke dag op haar willen varen. Ik denk dat we kunnen zeggen dat het de mooiste boot ter wereld is, het is de eerste die is ontworpen om offshore te vliegen, het is gewoon magisch.”

Volg de andere teams

De andere teams moeten nog een flink stuk zeilen voor zij in Brazilië aankomen. Francois Gabart & Gwénolé Gahinet (Trimaran Macif), Yves Le Blevec & Alex Pella (Actual Leader) en de twee mediamannen hebben nog respectievelijk 1524 en 1628 mijl te gaan.

Wil je de andere deelnemers volgen? Klik dan hier voor de tracker.

Lees ook: Helse omstandigheden in de Brest Atlantiques

 

Omslagfoto: Yann Riou/PolaRYSE/Gitana SA

Tags: , , Last modified: 10 december 2019
Sluiten