Actueel

Team Sodebo stopt aanval op de Jules Verne Trophy

19:58

Thomas Coville, schipper op maxitrimaran Sodebo Ultim 3, heeft samen met zijn achtkoppige crew de beslissing genomen om de poging op de Jules Verne Trophy niet voort te zetten. Deze keuze hebben zij vrijdag 11 december gemaakt naar aanleiding van ontstane schade. Eerder, eind november, gooide de bemanning van Maxi Edmond de Rothschild ook al de handdoek in de ring. Vooralsnog blijft het record dus nog in handen van Francis Joyon en zijn crew. In 2017 zeilden zij 40 dagen, 23 uur 30 minuten en 30 seconden over hun ronde om de wereld aan boord van IDEC Sport.

Halverwege de Indische Oceaan, tussen de Kerguelen eilanden en Kaap Leeuwin, is bij een snelheid van dertig knopen het stuurboord roer van Sodebo Ultim 3 op zo’n manier beschadigd geraakt, dat doorvaren onmogelijk werd. Ondanks intensieve pogingen om het probleem op te lossen, zag het team ‘s avonds geen kans meer om nog het maximale uit de 32 meter lange recordjager te halen en met volle kracht te vechten voor de Jules Verne Trophy.

“We komen terug”

Net als de bemanning van Maxi Edmond de Rothschild liet ook Coville weten dat ze de strijd opnieuw zullen aangaan: “De te betalen prijs is hoog, ik ben erg teleurgesteld, maar ik ben niet terneergeslagen omdat het duidelijk is: we komen terug.”

Zo ging het er vrijdag 11 december op de maxitrimaran aan toe:

Na de teleurstelling van de afgelopen dagen, verschijnt er weer een glimlach op de gezichten:

Lees ook: Bemanning Maxi Edmond de Rothschild staakt recordpoging

Omslagfoto: V. Curutchet/Sodebo Voile

Tags: , , , Last modified: 14 december 2020
Sluiten