Actueel

Liveblog #thuiszeilen week 4

11:02

Veel kan nu even niet meer ten tijde van de coronacrisis, maar gelukkig kan er ook nog veel wel! Er zijn genoeg dingen die we als zeilers ook vanuit huis kunnen doen. De afgelopen drie weken schreven we ook liveblogs met tips erin wat betreft #thuiszeilen. Deze week voorzien we je weer van nieuwe suggesties. Heb jij tips voor zeilers thuis? Laat het ons weten, dan plaatsen we jullie ideeën in dit artikel erbij.

Liveblog #thuiszeilen week 1
Liveblog #thuiszeilen week 2
Liveblog #thuiszeilen week 3

Webinar Raymarine
Vrijdag 7 april om 17:00 uur houdt Raymarine een webinar. Hierbij tonen zij hun Axiom-instrumenten, Evolution-stuurautomaten en LightHouse-softwareoplossingen speciaal gericht op de zeilgemeenschap. Ze zullen kijken naar bekabelde en draadloze instrumenten, prestatieverbeterende opties en verbeterde multifunctionele displays en apps. Productexpert en kampioen zeilracer Greg Wells zal ook te zien zijn in de webinar. Klik hier om deel te nemen.

Leer meer over Squid X
Squid X is een bron van weersinformatie die door veel zeilers wordt gebruikt om grib-bestanden te laden en het weer en de routes voor vertrek te analyseren. Michael Delatte, van Great Circle, laat je tijdens een training op dinsdag 14 april om 13:30 uur alle geavanceerde mogelijkheden van Squid X zien. Hij zal ook de verschillen tussen de diverse modellen uitleggen en aanbevelen welk model te gebruiken voor welk type navigatie. Klik hier om je in te schrijven.

Online lespakket Wereld van Water
Speciaal voor basisscholen én thuis heeft het Watersportverbond een gratis lespakket over water samengesteld voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar oud. Dit online lespakket verbindt het thema water aan onderwerpen als waterbeheer, watersport, plastic soep en teamspirit. Na een inleiding door verschillende Olympische zeilers en windsurfers van TeamNL Zeilen, gaan de kinderen actief op zoek naar antwoorden op vragen. Klik hier voor meer informatie.

Doe-opdrachten
Hollandia Watersportboeken plaatst elke week een doe-opdracht online, afkomstig uit het kinderboek Samen de boot in! Vorige week verscheen de eerste opdracht op hun Facebookpagina; leren knopen leggen. Dit keer wordt je meer over vlaggen verteld en kun je je eigen vlag of vlaggenlijn maken. Wij zijn nu al benieuwd wat we volgende week moeten doen.

Wat doe je volgens Lofrans’ als de ankerlier…
…niet werkt

…of het anker niet omhoog wordt getrokken

Goed voorbeeld van in oplossingen denken en niet in beperkingen

Op bezoek bij het Kustwachtcentrum
In het aprilnummer van het donateursmagazine De Reddingboot gaat de KNRM naar Den Helder. Daar spreken ze Hilde Kertész (54) die al twintig jaar als watch officer werkt bij het Communicatie Coördinatie Centrum (CCC) van de Kustwacht. Een kijkje in de keuken bij een van de ketenpartners van de KNRM. Lees hier het interessante verhaal.

E-seminar over tactiek
Op woensdagavond 15 april om 20:00 uur geeft Jelmer van Beek, matchrace schipper en tacticus, een e-seminar over tactiek. Hoe ga je om met je tegenstanders op de wedstrijdbaan, wat is de beste plek om te starten en wat zijn de do’s en don’ts bij het aanvallen en verdedigen in het laatste rak? Dit en meer hoor je bij de lezing over tactiek. De e-seminars zijn een initiatief van de Team Heiner Talents om er op deze manier voor te zorgen dat andere zeilers die vanwege het coronavirus thuiszitten een leuke en informatieve avond hebben. Bekijk hier meer informatie.

Luna Rossa Pirelli Team bestaat 20 jaar
Twintig jaar emoties, overwinningen en nederlagen, passie en opoffering. Het is de geschiedenis van Luna Rossa Pirelli Team, bekeken door de ogen van buitengewone regisseur Michael Mann.

6x klustips
In het paasweekend publiceerden we een artikel met daarin zes klustips. Natuurlijk kun je deze werkzaamheden ook ná de paasdagen uitvoeren. Van lieronnderhoud tot antifouling en van beslag monteren tot aan schoonmaken met een citroen. Klik hier om naar het bericht toe te gaan.

Ook een effectieve manier om de jonge zeilers bezig te houden

Beleef nog meer plezier op het water
Quantum’s Wally Cross heeft zijn carrière doorgebracht met het coachen en helpen van zeilers om meer plezier te beleven aan hun tijd op het water. Wally heeft deze ervaring verfijnd en omgezet in een systematische aanpak om zeilers te helpen hun boten anders te bekijken met behulp van cijfers en beste praktijken. Deel één van de 12 deelseries begint met de fundering, de boot. Vrijdagavond 17 april om 21:00 uur start hij zijn live video via YouTube en Facebook. Klik hier voor meer informatie en bekijk ook de rest van het programma.

Zeilende walvisjagers 
Wil je een filmtip voor op Netflix? Kijk dan In the Heart of the Sea. Deze avonturenfilm gaat over het zinken van de walvisjager Essex in 1820. Chris Hemsworth speelt één van de hoofdrollen. Sommige scènes komen wat minder geloofwaardig over, maar het verhaal zit mooi in elkaar en dat maakt deze film het kijken waard. Hier vind je nog meer nautische Netflix-tips.

Bekijk ‘s werelds beste zeilvideo’s
In #thuiszeilen week 3 adviseerden we je om eens in het archief van Mirabaud Yacht Racing Image te duiken, want hier vind je prachtige zeilfoto’s. Er is ook zo’n archief met de mooiste video’s en die vind je hier (onderaan kom je Mark Slats tegen). Als je op het woord ‘archives’ klikt (of daar met de cursor op blijft staan) kun je ook de beelden van 2017 en 2018 zien.

Van Amsterdam naar Ibiza
“Een 9 meter lange stalen zeilboot uit 1969 voor € 3000 kopen en in de winter van Amsterdam naar Ibiza varen. Geen ervaring, geen plotter, gewoon een telefoon en twee beste vrienden die onderweg leren zeilen. Goede tijden, angstige tijden, stormen, dolfijnen; dit is avontuur, dit volgt je dromen”, deze tekst staat bij de onderstaande YouTube-video van Andries Bik. De video duurt ruim 2,5 uur.

Puzzels met zeilboten
Als je op internet zoekt op ‘puzzel + zeilboot’ krijg je veel resultaten. Bijvoorbeeld deze puzzel van 1000 stukjes van een groot wit zeilschip. Deze legpuzzel waarop je een tallship en zonsondergang ziet, is alweer iets moeilijker: 1500 stukjes. Voor de echte puzzelmaniakken hebben we er eentje gevonden van 9000 stukjes (daar hangt wel een wat groter prijskaartje aan). Als je deze af hebt, is de periode van thuiszitten sowieso voorbij!

Omslagfoto: Sailing More, #Repost @antoinerucard

Tags: , , , Last modified: 17 april 2020
Sluiten