Actueel

Kleine boot, grote plannen? 3 kijktips

11:46

Vertrekken met een kleine boot? Zoek je inspiratie om te zeilen met een klein budget?

Youtube staat bol van zeilers met tips en tricks. Om je op weg te helpen in het grote aanbod, vroegen we solozeiler Jeroen van Weerde naar zijn favoriete Youtube-kanalen. Hij zeilde in 2019-2020 met zijn 27-voets Halcyon uit 1975 rond de Atlantische Oceaan, waar we onlangs dit artikel over schreven. Waar haalt de solozeiler zijn inspiratie? “Het liefst volg ik zeilers met gelijkaardige boten. Dit zijn mijn favorieten van dit moment.”

Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten in de comments!

Free Range Sailing

Dit koppel zeilt rond Australië met Mirrool, een 30-voets Clansman uit 1969. In de video’s nemen ze je mee naar de meest afgelegen plekken van Australië en delen ze tips om zelfvoorzienend te leven. In deze video geven ze een rondleiding op het dek. Hoeveel handigheden neem jij mee naar je eigen boot? Wij raakten de tel kwijt.

Sam Holmes Sailing

De zeiler, paraglider en fervente knutselaar Sam Holmes zeilt met een Cape Dory 28 de hele wereld over. In zijn video’s is het niet alleen heerlijk om mee te zeilen met deze goedlachse Amerikaan, je wordt ook overladen met handige doe-het-zelf tips.

How to Sail Oceans

De Amerikaanse solozeiler Kevin Boothby zeilt zonder motor en bouwde zijn eigen windvaan-stuursysteem.

Houd het simpel

In Zeilen 9/21 lees je het verhaal van vertrekkers die het simpel houden. Koop het nummer hier online in de webshop of lees Zeilen hier digitaal. De editie is ook tot en met woensdag 22 september verkrijgbaar in de winkel. Wil je vanaf nu elke maand dit soort verhalen lezen? Word dan hier abonnee.

Omslagfoto (c) Free Range Sailing/Youtube

Tags: Last modified: 5 september 2021
Sluiten