Actueel

Korte film: Alleen met 12 flessen rum

07:24

Heb je een kwartiertje? Op YouTube zijn een hoop leuke zeilfilmpjes te vinden. Google Spotlight Stories heeft daar een korte animatiefilm van dik 12 minuten aan toegevoegd, genaamd Age of Sail.

Met 12 flessen rum

In deze Hemingwayeske film vaar je mee met William Avery, een oude nukkige zeeman die de wereld om zich heen ziet veranderen. Op een tocht zonder bestemming, zonder water en eten, maar met 12 flessen rum, vist Avery een jonge dame uit het water. Zij met hoop, hij zonder.

Virtual reality

De film is ook te zien in virtual reality (VR). Met een speciale bril voor je smartphone zuigt het verhaal je helemaal op. Heb je een VR-bril thuis? Dat is zo’n apparaat (vaak van plastic of karton) waar je je telefoon in stopt en vervolgens als een soort skibril op doet. De Oscarwinnende regisseur John Kahrs heeft zijn best gedaan om mogelijke zeeziekte bij de VR-kijkers wat te beperken door de horizon zo stabiel mogelijk te houden. We bieden geen garanties.

Achter de schermen

De makers van de film hebben ook nog een leuke ‘Behind the scenes’ gemaakt. Daarin vertellen ze hoe ze op het verhaal zijn gekomen en hoe de film is gemaakt. Hierin vertelt Kahrs ook hoe hij geprobeerd heeft de zeeziekte bij de kijkers te beperken.

Tags: , , , Last modified: 22 april 2021
Sluiten