Actueel

Huiveringwekkende film in aantocht: The Boat

14:13

De afgelopen jaren worden we vaker dan ooit getrakteerd op zeilfilms. Jammer alleen dat ze vrijwel allemaal heftige ervaringen op zee beschrijven – niet per se films waar je helemaal meeleeft met de hoofdpersonen, zoals destijds wel het geval was bij de film Wind uit 1992 (aanrader!). In juni komt opnieuw een zeilfilm uit, dit keer een echte thriller.

Alleen?

Wat zou jij doen als je op zee in een dikke mistbank op een verlaten zeilboot stuit? Ga je aan boord of houd je afstand? In The Boat volgen we een visser die op de Middellandse Zee aan boord klimt van een boot om te kijken of er nog opvarenden zijn die wellicht hulp nodig hebben. Binnen vind hij een onheilspellend bloedspoor. Als hij weer buiten is ontdekt de visser dat zijn bootje weg is. Alleen blijft hij achter op de boot, zonder te weten waar hij is of wat hij moet doen. Een film voor zeilers die wel houden van wat kippenvel.

Herkenbare elementen

Er zijn meer spannende zeil(boot)films met elementen die ook in The Boat terugkomen. Vorig jaar nog kwam de film Adrift uit waarin een stel op een flinke zeilboot in een zeer hevige storm terecht komt. Ook de film Dead Calm uit 1989, met Sam Neill en Nicole Kidman kent elementen die we terugzien in The Boat. In Dead Calm worden de twee zeilers verrast door een vreemde en vooral enge man aan boord.

Trailer

Bekijk hier de trailer en oordeel zelf. Disclaimer: Zeilen is niet verantwoordelijk voor gemiste nachtrust of familieleden die na de trailer niet meer mee willen zeilen. 😉

Tags: , , Last modified: 22 april 2021
Sluiten