Actueel

Jules Verne Trophy: Gitana Team op schema in de roaring forties

17:47

De maxitrimaran Edmond de Rothschild is aangekomen in de roaring forties, 10 dagen nadat ze de startlijn bij Quessant passeerde. Profiterend van een depressie uit het noordwesten ligt Gitana Team goed op schema om het record van huidig Jules Verne Trophy-houder Idec Sport te verbreken. Daarvoor moet de vliegende reus in minder dan  40 dagen en 23 uur rond de wereld te zeilen.

Voorsprong

Korte golven en een noordwestenwind van meer dan 30 knopen; de Zuidelijke Oceaan laat zijn tanden zien. Ondanks de onstuimige omstandigheden zijn Franck Cammas, Charles Caudrelier en hun bemanning erin geslaagd om hun voorsprong op Idec Sport de afgelopen 24 uur aanzienlijk te vergroten. Bij het positierapport van 07:00 UTC vanochtend telde de voorsprong op hun virtuele tegenstander 952,4 mijl. De poging is te volgen via deze tracker.

Toch blijven ze helder en bijzonder gefocust: “Idec had een uitzonderlijke Indische Oceaan met een ideale gijpvrije koers en een reeks dagen waarop ze meer dan 800 mijl aflegden. We wisten dat we het puntje van Zuid-Afrika moesten bereiken met een goede voorsprong om op een evenwichtige manier de strijd met hen aan te gaan ”, legt Franck Cammas uit in dit artikel dat gisteren op de website van Gitana Team verscheen. Morgen passeert het team Kaap Agulhas, het zuidelijkste puntje van Afrika.

Scheren op een maxitrimaran

Gisteren werd op de website van Team Gitana een video gepost waarin te zien is hoe de bemanningsleden zich voorbereiden op een rit in de Zuidelijke Oceaan. Tijdens uitzonderlijk zonnige omstandigheden en een vlakke zee zorgde het team niet enkel voor een vooruitgang van meer dan 800 mijl in 24 uur, maar maakte ze ook deze prachtige drone-beelden. Altijd al willen weten hoe je je scheert en doucht aan boord van een maxitrimaran die 35.5 knopen loopt? Bekijk dan de video!

Lees ook: Gitana Team start tweede poging Jules Verne Trophy

Titelfoto (c) Gitana Team

Tags: , , , , Last modified: 21 januari 2021
Sluiten