Actueel

Help studenten met het combineren van zeilen en filmmaken

12:00

De twee studentes aan de School voor Journalistiek, Gizelle Mijnlieff (23) en Vera Hemmen (22), stappen begin april aan boord van de dwarsgetuigde driemaster de Bark Europa om een unieke documentaire over zeilen te maken. De crowdfundingsactie om dit project te realiseren, is momenteel in volle gang. De dames zeilen al hun hele leven in Lasers maar ook in de tallshipwereld zijn zij bekend. “Vier jaar geleden hebben wij beiden als deckhand op een een tallship gewerkt. Het leven op zee heeft ons als mens ontzettend verrijkt”, aldus de makers.

Zeven weken zeilen op zee, zonder land in zicht of bereik op je telefoon. Wat doet dit met je relatie tot de wereld, de natuur en jezelf? De documentaire gaat over de menselijke relatie met de natuur en daarmee de verhouding tot technologische ontwikkelingen. Ook komen het realiseren van je nietigheid, plastic in de oceaan en samenwerking aan bod.

Gizelle Mijnlieff & Vera Hemmen.

Originele tegenpresentatie

Om de documentaire tot een succes te kunnen maken, zijn Gizelle & Vera op zoek naar bedrijven en individuen die bij hen ‘aan boord willen stappen’ en een bijdrage willen leveren aan de crowdfunding. De documentaire gaat gepaard met hoge kosten en in ruil voor een donatie hebben de makers originele tegenprestaties bedacht, zoals een geheel verzorgde persoonlijke zeilles voor drie personen.

Ga zelf op avontuur

Er is zelfs een mogelijkheid om zelf op reis te gaan op de Bark Europa, deze zomer van Scheveningen naar Aalborg. Hiermee bieden Gizelle & Vera ons de kans dat wij ook het avontuur aan kunnen gaan.

De journalisten zijn niet alleen filmmakers, maar ook schrijvend zullen zij aan boord scheepspost verzorgen. Op de crowdfundpagina www.cinecrowd.nl/deinendedagen is er een overzicht te vinden en is meer informatie over hun avontuur te lezen. “De passie die wij voelen voor de zeilwereld willen wij overdragen aan de rest van de wereld. Om dat te realiseren helpen alle kleine beetjes.”

De documentaire gaat 15 en 16 juni in première in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Bekijk hieronder de crowdfundvideo van Gizelle & Vera:

Omslagfoto: Gizelle Mijnlieff

Tags: , , , Last modified: 14 maart 2019
Sluiten