Actueel

Expeditie Marker Wadden

14:01

In het weekend van 24 en 25 september organiseert Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat een expeditie naar de Marker Wadden. Bezoekers kunnen dan voor het eerst een voet zetten op dit nieuwe stukje Nederland. Het eerste eiland van het Marker Wadden-project ligt dan inmiddels voor een groot gedeelte boven water.

Marker Wadden projectDe verstikkende slibdeken die is ontstaan door de aanleg van de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad, wordt met het Wadden-project omgetoverd tot een natuurlijk wetland. De sliblaag gebruikt men om een voedselrijk wetland te ontwikkelen. Ook worden er diverse eilanden in het Markermeer aangelegd, waarbij langzaamaan vanzelf oevers en rietvelden ontstaan. De aanleg van de Marker Wadden zorgt voor nieuwe eilanden, natuurlijke oevers en voor een herstel van het natuurlijke evenwicht onder water.

Wandeling over het Markermeer

De Marker Wadden zijn alleen per boot bereikbaar. Na een feestelijk ontvangst geeft Natuurmonumenten een korte uitleg over het project. Tijdens een wandeling van 2,5 km over het kersverse eiland in het Markermeer, met daarbij een speciale app, zien bezoekers hoe verrassend de Marker Wadden er over ongeveer 5 jaar zullen uitzien.

Meer informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl

Tags: , Last modified: 20 september 2016
Sluiten