Actueel

Deze leuke zeilevenementen gaan gelukkig wel door

12:07

Aan de wind naar de Markerwadden. (c) Boris Nieuwenhuijzen

Veel zeilevenementen zijn dit seizoen helaas afgelast vanwege het coronavirus. Gelukkig gaat er in augustus en september wel een aantal door. Onder andere de Zeilen Markerwaddenrally, het Dutch Yachting Weekend en de Pampus Regatta. Vanzelfsprekend zullen al deze evenementen op dusdanige manier worden georganiseerd, dat de richtlijnen vanuit het RIVM kunnen worden nageleefd.

Zeilen Markerwaddenrally
22 augustus

De Zeilen Markenwaddenrally is een heel leuke zeilprestatietocht, waarbij het niet alleen maar om zeilen gaat maar ook om gezelligheid. Het doel is om de Marker Wadden te ronden en weer te finishen ter hoogte van de startlijn. Er wordt gestart ten noordoosten van het Vuurtoreneiland, in het IJmeer. De totale geschatte afstand is zo’n 40 mijl van start tot finish. Als de weersomstandigheden deze afstand niet toelaten, dan kan elke deelnemer gedurende de tocht zelf besluiten om de vooraf bekende verkorte afstand te varen. Ook door de gezellige tijd na de finish, op de steiger en tijdens de barbecue is dit evenement populair. Wel is er door corona is er een aangepaste organisatie rondom de barbecue en het feest, maar het zal zeker niet minder gezellig worden!

Lees hier meer over de Zeilen Markerwaddenrally.

HISWA te Water Virtual Boat Show
2 tot en met 6 september

Méér dan 300 boten in de haven, stands op de kade en interessante lezingen voor ieder type watersporter – de HISWA te Water Virtual Boat Show heeft het allemaal! Neem een kijkje bij je favoriete bootmerken en profiteer van aantrekkelijk beursaanbiedingen. Van 2 tot en met 6 september kun je live chatten met de deelnemers tijdens de openingstijden van de beurs.

Lees hier meer over de HISWA te Water Virtual Boat Show.

Dutch Yachting Weekend
4, 5 en 6 september

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september vindt in Medemblik het Dutch Yachting Weekend plaats. Door het wegvallen van de fysieke HISWA te Water heeft een aantal Nederlandse werven de koppen bij elkaar gestoken. Contest Yachts, Saffier Yachts, Jachtwerf Heeg en AdmiralsTender meren modellen af aan de kade. Naast de jachtbouwers zullen ook bekende leveranciers van navigatieapparatuur, zeilen, mast- en dekbeslag, verzekeringsdiensten en stoffering exposeren. Tevens zullen er seminars en workshops zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Pampus Regatta
5 en 6 september

Dit jaar wordt de Pampus Regatta vanwege het coronavirus vanuit Muiderzand gevaren. De haven meer biedt meer ruimte om de 1,5 meter regel toe te passen. Net als voorgaande jaren zijn er op zaterdag up- en downwind races en op zondag (middel)lange banen. De organiserende verenigingen WSV Flevomare en Zeilvereniging Het Y nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de regatta.

Via deze link kun je jezelf inschrijven.

Open Huis Show X-Yachts
11, 12 en 13 september 

Altijd al een X-Yachts willen bezichtigen? Kom dan op 11, 12 of 13 september naar het Open Huis Show waar maar liefst vijf verschillende nieuwe modellen (Xc 45, Xp 44, X4.0, X4.3 en X4.6) en diversen occasions worden getoond. Je zult op gepaste afstand worden ontvangen en de boten worden tussen bezichtigingen in gedesinfecteerd.

Je kunt je via deze link voor het Open Huis aanmelden.

Open dag KM Yachtbuilders
26 september

De jaarlijkse Open Dag van KM Yachtbuilders vindt plaats op zaterdag 26 september van 11:00 tot 17:00 uur op de werf in Makkum. Loop rustig rond, stap aan boord van de jachten die tentoongesteld liggen en ga ik gesprek met leveranciers. Houd de website en social media in de gaten voor de laatste updates.

Klik hier voor meer informatie.

 

Nog meer evenementen…

De komende tijd staan er nog meer leuke zeilevenementen op het programma. Wil je weten welke evenementen er (vooralsnog) nog meer doorgaan? Werp dan hier een blik op de Zeilen Evenementenkalender!

Omslagfoto: Boris Nieuwenhuijzen

Tags: , , , , , , , Last modified: 20 augustus 2020
Sluiten