Actueel

Dutch Yachting Weekend – Stap aan boord

11:01

Wie in het echt wil zien wat voor moois er in Nederland gebouwd wordt gaat van 4 tot 6 september naar Medemblik. Daar, op de werf van Contest, komt een aantal Nederlandse jachtbouwers samen om hun boten aan het publiek te presenteren tijdens het Dutch Yachting Weekend. Naast boten vind je er belangrijke leveranciers van onder andere zeilen, beslag, staand en lopend want, navigatieapparatuur en verzekeringen. En natuurlijk is Zeilen ook aanwezig met een aantal interessante lezingen.

Toch boten bekijken in het echt

“Door het annuleren van de fysieke Hiswa te Water dit jaar leek er best een groot gat te vallen tussen de contactmomenten met onze klanten,” zegt Annick Conijn van Contest Yachts, een van de organiserende partijen. “De show in Southampton is ook gecanceld en van de Cannes Boat Show (die gaat voorlopig gewoon door red.) was het toen ook onzeker. Dennis Hennevanger van Saffier Yachts belde met het idee om zelf een evenement te organiseren met een aantal Nederlandse jachtbouwers.”

Contest 59CS (c) Sander van der Borch

Ook Jachtwerf Heeg, AdmiralsTender en Qnautic werken mee. “Het Dutch Yachting Weekend is bij ons op ons eigen werfterrein.” Contest organiseert jaarlijks een open dag, dus er is ervaring met grotere groepen mensen op het terrein. “In verband met COVID19 zullen we wel aan de poort moeten registreren. En er kan maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd het terrein op. We organiseren alles volgens de RIVM-richtlijnen.”

Contest 55CS (c) Sander van der Borch

Wat kun je verwachten?

Voor Contest Yachts is het een thuiswedstrijd; de werf toont voor het eerst de wereldzeiler Contest 59CS aan het publiek. Ook de 55CS is te bekijken, net als het kleinste model uit de serie, de 42CS. Contest bouwt eveneens een 52-voets motorjacht 52MC. Bouwer van snelle dagzeilers Saffier Yachts neemt een aantal boten uit de serie mee, waaronder de nieuwste Se 27 en de Se 37, die aantonen dat de werf voorop loopt in ontwikkeling en verfijning. Verder zijn ook de snelle Se 33 en de modellen uit de Classic-serie aanwezig, Sc 6.50, Sc 8 open en de Sc 8 cabin. Jachtwerf Heeg neemt de populaire Randmeer, moderne klassieker G2, de Pointer 25 en 22 mee.

Saffier Se 37 Lounge

Meer boten

Geen mast staat erop, maar het bovenaanzicht van de door Van de Stadt ontworpen AdmiralsTender C28 is voor een motorboot prachtig. Bovendien is de boot ook met elektromotor verkrijgbaar. Ook een product van eigen bodem is de indrukwekkende Q39 rib (met kajuit!) van Qnautic. Bij Contest Brokerage/CB selections ben je aan het juiste adres voor reeds bestaande jachten in het snelle en hogere segment. Ben je juist op zoek naar de verbetering of onderhoud aan je eigen boot, dan zit je bij MYS Total Yacht Care goed.

Lancelin Ropes bij Rake Rigging

Alles op en aan de boot

Alle producten en services die je nodig hebt voor je boot vind je bij leverancier van vrijwel alle mogelijke elektrische en elektronische onderdelen Asa Boot Elektro terwijl On Deck je kan voorzien van A-merken als Harken, Marlow Ropes en nog veel meer.  Voor de nieuwste zeilen kun je je laten informeren bij Elvstrøm Sails en North Sails en voor tuig-oplossingen kun je terecht bij tuigerij Rake Rigging en mastenbouwer Seldén. Experts in elektrisch varen De Stille Boot is aanwezig en kan zich beroepen op diverse praktijkvoorbeelden van Saffier, Jachtwerf Heeg en AdmiralsTender. Holland Nautic levert alle B&G-apparatuur en advies op maat voor navigatie- en communicatieoplossingen aan boord. Voor advies en informatie over Raymarine-apparatuur, die we ook op redactieboot Zoef gebruiken, kun je direct terecht bij Raymarine zelf. Voor bekleding boven- en benedendeks kun je aankloppen bij Vyva Fabrics en voor de beste slaap kan Neptune je uitstekend informeren.

Raymarine Axiom 12

Mocht de nood aan de man komen, dan kan RS Medical Sailing je de weg wijzen op het gebied van EHBO en hulpmiddelen. En, wil je zeker zijn van al je zaken, dan kan Kuiper Verzekeringen je alles vertellen over hoe je je geliefde boot kunt verzekeren.

Tanja Visser spreekt over de Whitbread

Lezingen en workshops

In samenwerking met diverse partijen organiseert Zeilen lezingen en workshops tijdens het Dutch Yachting Weekend. Zo wordt op vrijdagavond 17.00 uur (bijna) alles over het weer verteld door Henk Huizinga en luister je om 19.00 uur naar de verhalen van Werner Toonk van vertrekker en schrijver. Op zaterdag om 13.00 uur wordt je bijgespijkerd over tuigage door Pieter Oenema van Seldén en kun je je om 15.00 verliezen in de beelden en verhalen van Tanja Visser, die meevoer in de door mannen gedomineerde Whitbread Race. Zondag om 13.00 uur wordt je bijgepraat over ”Zeilen met instrumenten” door Navico en vertelt Anton van Wijk van De Stille Boot je om 15.00 uur alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch varen. Redactieboot Zoef is ook aanwezig.

Dutch Yachting Weekend

  • 4, 5 en 6 september
  • Van 11.00 tot 21.00 uur op vrijdag en van 11.00 tot 18.00 uur in het weekend.
  • In de hallen en aan de kade van Contest Yachts
    Overleek 5
    Medemblik

Bekijk het definitieve programma op dutchyachtingweekend.nl

Tags: , , , Last modified: 7 september 2020
Sluiten