Actueel

Nederlandse jachtbouw pakt uit op zomers Dutch Yachting Weekend

18:48

default

Van alle mooie boten die er in Nederland worden gebouwd zie je een groot aantal tijdens het zomerse Dutch Yachting Weekend eind juni in Medemblik. In 2020 pakten een paar grote Nederlandse botenbouwers alle mogelijkheden die er waren om tóch in levenden lijve bij elkaar te kunnen komen. Was het eerste Dutch Yachting Weekend nog in september – op het moment van de afgelaste Hiswa te Water – dit keer luiden ze de zomer in met een kleinschalige beurs op land en in het water, op 25, 26 en 27 juni in Medemblik. Zo kun je voordat de zomer losgaat nog even genieten van een aantal van de mooiste en nieuwste boten die de Nederlandse jachtbouw te bieden heeft.

(c) Lancelin Ropes

Alles voor je boot

Contest Yachts, die de gastheer vormt voor het evenement, is een van de initiatiefnemers. “Dit jaar is er een aantal partijen bij gekomen, zoals KM Yachtbuilders,” zegt Annick Conijn van Contest Yachts. Net als vorig jaar is het mogelijk om een unieke kijkje te nemen op de Contest-werf, die vorig jaar zijn 60e verjaardag vierde. Op het terrein van de werf en het gelieerde Medemblik Yacht Service tonen 9 botenbouwers hun boten zowel op land als in het water. Verder zijn er toeleveranciers aanwezig van alles wat met boten te maken heeft. Denk aan motoren, tuigage, zeilen, beslag, staand en lopend want, apparatuur en ook verzekeringen. Vanaf 7 juni is er op de website van het evenement www.dutchyachtingweekend.nl een volledig overzicht te vinden van de leveranciers en botenbouwers die op de beurs aanwezig zal zijn.

Saffier 27 © Laurens Morel

Van de volgende bouwers kun je in elk geval boten bewonderen:

  • Contest Yachts (luxe semi-custom oceaangaande kwaliteitsjachten)
  • Saffier Yachts (luxe dag- en weekendzeilers)
  • Qnautic (motorjachten en tenders)
  • KM Yachtbuilders (custom en seriegebouwde aluminium kwaliteitsjachten)
  • Jachtwerf Heeg (open boten, kajuitzeiljachten en full-service)
  • AdmiralsTender (open motorjachten)
  • Lekker Boats (snelle sloepen, ook voor groter water)
  • Steeler (aluminium en stalen motorjachten)

Veilig

Het Dutch Yachting Weekend zal geheel volgens de RIVM-richtlijnen worden georganiseerd. In verband met Covid-19 is registratie bij de ingang van het terrein verplicht.

Wanneer?

Vrijdag 25 juni 11.00-18.00 uur
Zaterdag 26 juni 11.00-18.00 uur
Zondag 27 juni 11.00-18.00 uur

Waar?

Contest Yachts, Overleek 5, Medemblik

Omslagfoto (c) Dutch Yachting Weekend

 

 

 

Tags: Last modified: 31 mei 2021
Sluiten