Nieuws

Westerstorm Poly raast over Nederland

Er worden windstoten van wel 40-45 knopen verwacht.

14:04

Update 09.15 uur: code rood en oranje voor de noordwestelijke helft van Nederland. In IJmuiden windkracht 11. Actuele wind op meteo.zeilen.nl/actuele-wind. De wind neemt naar verwachting in de tweede helft van de middag af.

Update 21.30 uur: gedurende de dag zijn de verwachtingen meerdere keren gewijzigd. Het lagedrukgebied dat over Nederland trekt brengt zeer sterke rukwinden met zich mee. Volgens de verwachting op het moment van schrijven hebben de vlagen in het zuidwesten van het land snelheden van maar liefst 59 knopen, 25 knopen meer dan het gemiddelde.

Let goed op de laatste weerberichten en leg je boot extra goed vast.

Komende nacht tot en met morgenochtend wordt er storm verwacht.

Via de harmoniekaarten op Zeilen Meteo kun je volgen hoe de storm zich ieder uur ontwikkelt vannacht. Op de weerkaarten is de zogenaamde spreekwoordelijke ‘stilte voor de storm’ goed te zien. In de uren voor de storm is het windstil en rond zes uur ‘s ochtends begint de storm aan de westkust en trekt dan via het binnenland naar het Waddengebied. Er worden windstoten van wel 40-45 knopen verwacht.

De storm verdwijnt net zo snel als die opgekomen is. De huidige verwachting is dat de storm rond een uur of een weggetrokken is naar het Duitse Waddengebied.

Wil je meer weten over het weer? Henk Huizinga schreef een goed boek over meteo voor zeilers. Je kunt dat boek hieronder kopen.

Last modified: 5 juli 2023
Sluiten